(© Reuters)
(© Reuters)

Šatirani Atletiko ni na šta ne liči

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 18:19

Dijego Simeone povukao „genijalni“ potez u Almeriji, na 1:1 izveo špica i ubacio štopera

Lepo je rekao Rade Bogdanović dok je obrazlagao eliminaciju Brazila sa Mundijala, da je Selesao poražen pre nego što je četvrtfinalni okršaj sa Hrvatskom i počeo jer su Južnoamerikanci više vodili računa o frizurama nego o taktici. Isto bi moglo da se konstatuje za Atletiko, čiji fudbaleri više razmišljaju o izgledu nego o rezultatima. Ovaj poslednji je za njih poražavajući, iako je gostovanje Amleriji okončao nerešenim ishodom – 1:1.

S obzirom na snagu ekipe pristigle iz Druge lige i ambicije Madriđana ovo je veliki kiks. Usporava ih u nameri da se opet domognu Lige šampiona. Niko ne može da garantuje da će tamo stići, ali zato svaki napadač u sastavu Dijega Simeonea ostavlja utisak da više vremena provodi ispred ogledala nego na treninzima.

Izabrane vesti

Antoan Grizman se ofarbao u roze, a nije dao nijedan gol otkako je prvenstvo nastavljeno; Anhel Korea jeste uspeo u tome baš u Andaluziji, ali to što je postao plavušan sugeriše da više tera modu nego loptu; tandemu šatiranih pridružio se Alvaro Morata čija svaka dlaka jeste na mestu, samo lopta nije, a baš je reprezentativac Španije u drugom poluvremenu upropastio dve sjajne prilike da Jorgandžijama donese novu prednost.

Možda bi ona na osnovu pritiska koji je u tom delu igre bila zaslužena, međutim, imajući u vidu sve što se dešavalo u Almeriji, ishod je pravdan, jer je Rubijev sastav u prvom delu nadoknadio zaostatak preko letošnjeg novajlije iz Remsa, El Bilal Turea. Špic iz Malija, doveden da odmeni Umara Sadika, pokazao je snalažljivost u vazduhu na ubacivanje Lukasa Robertonea i označio prvi primljeni gol Atletika glavom ove sezone u La ligi.

Na sličan način, i sa gotovo identičnog mesta, probao je Morata da donese novu prednosti Madriđanima, imao potom još jednu veliku šansu, a kad ih je proćerdao Atletiko je počela da hvata panika, nervozu je krunisao iskljčenjem Serhija Regilona.

U međuvremenu je Dijego Simeone povukao „genijalni“ potez: u trenutku kad je njegovom timu bio potreban drugi gol, izveo je napadača (Anhel Korea) i uveo štopera (Felipe Luiz). Nema sumnje da je u pravu, jer treneri poput Čola, Jirgena Klopa ili Antonija Kontea su najbolji na svetu kad njihovi timovi pobeđuju, ali kad su rezultati ispod očekivanja onda ih je teško razumete. I šta pričaju i šta rade.

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Selta - Viljareal 1:1 (0:1)

/Larsen 68 - Moreno 15/

Subota

Valjadolid – Rajo Valjekano 0:1 (0:0)

/Palason 65/

Đirona - Sevilja 2:1 (0:1)

/Stuani 46, Erera 88 - Kuasi 13/

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Oroz 47/

Real Sosijedad - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)

/Serlot 25, Kubo 37, Ojarzabal 62 pen - Sanset 40/

Nedelja

Hetafe – Espanjol 1:2 (1:1)

/Unal 8 – Hoselu 6, Espanjol 62/

Almerija – Atletiko 1:1 (1:1)

El Bilal Ture 37 – Korea 18/

Ponedeljak

21.00: (1,95) Kadiz (3,45) Elče (4,40)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Atletiko MadridAntoan GrizmanAnhel KoreaAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara