Abdulhakim Al-Tuvaidžri (©Facebook/FK Željezničar)
Abdulhakim Al-Tuvaidžri (©Facebook/FK Željezničar)

Saudijac debituje na klupi Želje protiv lidera

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.11.23. | 10:59

Borac iz Banjaluke dočekuje novi tim Abdulhakima Al Tuvaidžrija ove nedelje od 15.15 časova

(Od dopisnika Mozzart Beta iz Sarajeva)

Jučerašnjim mečevima Sloga – Igman (4:1) i Posušje – Sarajevo (0:1) otvoreno je 14. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nova dva susreta igraju se danas, a posebno će zanimljivo biti u Banjaluci. Još jedan derbi ovog kola na rasporedu je sutra u Mostaru, dok je duel Tuzla Siti – Široki Brijeg odgođen. 

Izabrane vesti


15.15: (1,55) Borac (3,70) Željezničar (6,00)


Jedini poraz u dosadašnjem toku sezonu, Borac je zabeležio u prvom kolu i to na gostovanju na Grbavici, kada je Željezničar dominirao u svim segmentima igre i slavio rezultatom 2:0. Od tada, Banjalučani su potpuno druga ekipa. Remizirali su sa Sarajevom dva puta i jednom sa Zrinjskim, dok su u svim ostalim utakmicama upisali trijumfe. Sve to ih suvereno drži na čelu tabele sa četiri boda prednosti u odnosu na Zrinjski, te šest u odnosu na Sarajevo. Skockao je Vinko Marinović tim po svojoj meri i gazi ka tituli prvaka koju Banjaluka čeka već neko vreme.

Koliko je Borac ove sezone dobar, najbolje govori podatak da su primili svega osam golova, dok su postigli 26 što pokazuje da imaju najbolju odbranu ali i najbolji napad lige. Dobra forma, čelo tabele ali i pun stadion sigurno su veliki motiv za Borac da i danas upiše nova tri boda. Da je sa druge strane Željezničar kakav je bio pre par godina, ne bi Borac bio favorit. Ovako, domaći su izvesni favoriti i jedva će dočekati da se revanširaju Želji za pomenuti poraz u prvom kolu.  

"Ovu seriju derbija završavamo protiv ekipe Željezničara koja nas je jedina pobedila u ovom delu prvenstva što govori da se radi o kvalitetnom sastavu. Mi iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a to se posebno odnosi na derbije i zbog toga očekujem da odigramo na istom nivou", rekao je Marinović i nastavio:

"Iz mog trenerskog ugla možda nam nedostaje da budemo mirniji i kvalitetniji u završinici, ali verujem da će ovaj meč pokazati da smo u dobroj formi. Želimo da se revanširamo Željezničaru za poraz u Sarajevu i da na pauzu odemo mirno i pripremimo se za nastavak prvog dela sezone.

Željo je odlično otvorio sezonu, ali je onda sve uprskao. Igre toplo-hladno nisu donele ništa, pa je ceh platio trener Nermin Bašić. U prošloj utakmici, ekipu je vodio stručni štab, a nakon toga je imenovan novi trener. Na iznenađenje kompletne BiH javnosti, Želju će u nastavku sezobne voditi stručnjak iz Saudijske Arabije Abdulhakim Al-Tuvaidžri. Naslediće na klupi čoveka koji se nije baš proslavio jer je tim sa Grbavice tek na sedmom mestu sa 18 bodova. Pride, tek u prošlom kolu su upisana tesna tri boda, što znači da je Željo bio blizu borbe za opstanak. Ovako, pokušaće se svojevrsnom šok terapijom razdrmati ekipa i krenuti ka gornjem delu tabele. Mada, Želji nisu problem domaće utakmice jer tu igraju zaista dobro, ali bodova nedostaje sa strane. U svim gostujućim utakmicama su poraženi, i postigli su svega jedan gol. Premalo za ekipu koja gaji ambicije izlaska u Evropu, pa će i debi novog trenera biti težak sa tog aspekta da razdrma ekipu. Pride, nedostajaće mu nekoliko bitnih igrača Amara Drine, Edina Cocalića, Edina Rustemovića, te Harisa Ovčine. 

„Pre svega ekipa treba vremena da se prilagodi onome što mi želimo igrati i to je normalno, novi trener, nova ideja, nova filozofija, novi način igre. Definitivno ima kvaliteta u ekipi, ima prostora za popravke, to je proces koji se ne može uraditi za nekoliko treninga, ali ima stvari koje možemo popraviti do naredne utakmice. Radujemo se onome što dolazi jer vidimo kvalitet u timu. Očekujemo tešku utakmicu, igramo protiv prvoplasirane ekipe, igramo u gostima, biće izazov. Imamo ideju kako igrati protiv njih, idemo s planom i borićemo se do kraja“, reči su novog trenera Želje Al-Tuvaidžrija pred gostovanje Borcu.  


13.00: (1,95) Zvijezda (3,40) GOŠK Gabela (3,60)


Kada se pogleda koje ekipe trenutno igraju u najlošijoj formi, to su upravo novajlije u Premijer ligi i današnji rivali. Zvijezda od samog početka drži fenjer i kako stvari stoje ne misli ga predati nekome drugom, jer na svom kontu imaju svega pet bodova. Savladana je samo Sloga dok su upisana dva remija i to kući sa Veležom i Tuzla Sitijem. Ono što je zanimljivo jeste da rukovodstvo i dalje veruje šefu stručnog štaba Mihajlu Jurasoviću, pa je možda vreme da im on to poverenje uzvrati. Faktor važnosti više za domaće jeste i to što je Gošk polako skliznuo ka opasnoj zoni. Trenutno imaju 13 bodova, i u jako lošoj su formi. Epilog je bila ostavka trener Denisa Ćorića koji je dugo radio sa ekipom i njegov odlazak će sasvim sigurno biti hendikep. Ekipu će danas predvoditi novi šef struke Toni Karačić. Iskusni trenerski vuk koji Premijer ligu poznaje itekako dobro i sigurno će znati šta je potrebno da Gošk ostane neporažen na ovom gostovanju. Ukoliko izgube dovešće se u tešku situaciju, ali ako šok terapija uspe, mogao bi Gošk pobeći iz opasne zone.  


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


BiH 1 - 14. KOLO

Subota

Sloga Doboj - Igman 4:1 (1:0)

/Vidić 18, 46, 54, Jović 78 - Bojo 76/

Posušje - Sarajevo 0:1 (0:1)

/Mustafić 30/

Nedelja

13.00: (1,95) Zvijezda (3,40) GOŠK Gabela (3,60)

15.15: (1,55) Borac (3,70) Željezničar (6,00)

Ponedeljak

18.00: Velež - Zrinjski

Sreda 06.12.

Tuzla Siti - Široki Brijeg

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac BanjalukaFK ŽeljezničarŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara