(©Ittihad Club)
(©Ittihad Club)

Saudijci će promeniti svet! Nova detonacija, Benzema dobio društvo – ozvaničen Kante

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 01:33

Francuz potpisao za Al Itihad…

Arapi što namere, to i urade! Svaka prepreka koja im stoji na putu – ukloniće je. Predstavljaju ozbiljnu “pretnju” za evropske klubove i fudbal u globalu.

Otkako je Saudijska Arabija odlučila da pojača ulaganja u fudbal i ekspresno stvori jednu od najjačih liga sveta kupovinom superstarova, mali je broj onih kjoji su ih odbili. I, ko zna, možda je to samo privremeno. Engolo Kante nije, nova je detonacija u pustinji.

Izabrane vesti

Karim Benzema dobio je društvo u vidu jednog od ljudi sa najvećim pljućima na zemaljskoj kugli, Engolo Kante potpisao je za Al Itihad. Arapski klub se pohvalio na društvenim mrežama i stavio tačku na naklapanja. Francuski vezista je parafirao, obukao dres novog kluba i uvećaće evropsku koloniju na poluostrvu.

Klub i dalje nisu obelodanio uslove pod kojima se Engolo Kante obavezao na saradnju, ali L'Ekip piše da je u pitanju trogodišnji ugovor. Nekoliko nedelja unazad spekulisalo se da će ukoliko prihvati da stavi paraf na dvogodišnji ugovor biti teži za 100.000.000 evra po sezoni.

Arapski vlasnici su bili izdašni…

Engolo Kante se pridružio Karimu Benzemi, dobio je arapski klub kapitalca na sredini terena, i to za džabe. Istekao mu je ugovor sa Čelsijem za koji je potpisao leta 2016. godine. Francuz je na Stanford Bridž stigao iz Lestera, posle bajkovite sezone, za 35.800.000 evra, a odlazi kao svetski prvak.

Arapi su napravili još jedan bitan korak u nizu. Očigledno se neće zaustaviti, niti ih iko može zaustaviti. Bar kada su u pitanju veterani. Nepoznanica je samo dokle će želeti da idu i kako će na sve Evropljani pokušati da odgovore. I uzvrate.

Više se najveći novac ne obrće na Starom kontinentu, već na Bliskom istoku. Na pomolu je nova fudbalsko-industrijska revolucija.


tagovi

ČelsiAl ItihadNgolo KanteLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara