Saul Nigez (©Reuters)
Saul Nigez (©Reuters)

Saul traži Arapima da ga učine najplaćenijim španskim fudbalerom

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 20:26

Vezista Atletiko Madrida odredio uslove Al Itihadu i Al Nasru ukoliko zaista žele da ga dovedu

Nije se snašao u Čelsiju, ali po povratku u Atletiko Madrid Saul Nigez ponovo je dobio poverenje Dijega Simeonea. Iskusni vezista sakupio je 38 nastupa prošle sezone, doduše, većinu ulascima sa klupe, a kako ima još tri godine ugovora, jasno je da se 28-godišnjaku iz Elčea ne žuri sa novim odlaskom iz Madrida. Stoga je odlučio da zainteresovanim klubovima iz Saudijske Arabije postavi prilično visoke uslove ukoliko su zaista ozbiljni u nameri da ga angažuju.

Pominje se da ga žele i Al Nasr i Al Itihad, koji će morati da odluče da li su spremni da izbroje čak 20.000.000 evra po sezoni za Saula.

Izabrane vesti

AS piše da je to cifra koju je univerzalni vezista odredio kao svoju platu i ukoliko mu želja bude ispunjena, postaće najplaćeniji španski fudbaler u ovom trenutku. Pritom, Arapi će morati da plate i određeno obeštećenje Atletiku s obzirom na aktivni ugovor.

Iako je Simone često računao na njega tokom prošle sezone, na Metropolitanu verovatno ne bi imali ništa protiv da prodaju Saula s obzirom na to da je među petoricom najplaćenijih igrača u timu, a nije baš da od njega zavisi igra, niti je projekat za budućnost. Interesovanje za iskusnog fudbalera pokazivali su i Rajo Valjekano i Valensija, ali ti klubovi nisu u stanju da ispune njegove finansijske zahteve, bez obzira što bi bili manji nego ovi postavljeni pred Arape.

Ukoliko bi se otisnuo put istoka, Saul bi mogao ponovo da zaigra sa Kristijanom Ronaldom ili Karimom Benzemom. Prvi je prošle sezone stigao u Al Nasr, a drugi ovog leta u Al Itihad. Od zvučnih imena Ronaldo je za saigrača već dobio Kristijana Ronalda, a Benzema zemljaka Ngoloa Kantea.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Atletiko MadridSaul Njigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara