Maunt (©Reuters)
Maunt (©Reuters)

Sautgejt računa na Maunta za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.04.24. | 19:10

Pokazalo slikanje u dresu reprezentacije

Bliži se Evropsko prvenstvo, izlaze fotografije novih dresova, navijači licitiraju oko toga ko će od igrača biti pozvan pod zastavu za šampionat... Kako u Srbiji tako i u celoj Evropi. Ništa drugačije nije ni u Engleskoj.

A, veliko iznenađenje u javnosti izazvala je fotografija koja je procurela sa kolektivnog slikanja reprezentacije Engleske. Jer se u dresu državnog tima našao – Mejson Maunt.

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler Čelsija, sada Mančester junajteda, nije dobio nijedan poziv u reprezentaciju od Svetskog prvenstva u Kataru. Poslednji nastup mu je bio u četvrtfinalu Mundijala protiv Francuske, kada je 11 minuta proveo na terenu.

Preskočio je Maunt cele kvalifikacije za prvenstvo Evrope, mada je u dobrom delu tog perioda bio povređen. Zato je malo i pao u zaborav kod svih, samo nije kod selektora Gareta Sautgejta, koji očigledno računa na njega, makar za širi spisak, čim ga je pozvao na fotkanje u novom dresu reprezentacije.

Maunt je ove sezone odigrao samo 14 utakmica za Mančester junajted zbog povrede butnog mišića i nakon višemesečne pauze vratio se na teren minulog vikenda na utakmici protiv Brentforda i odmah postigao gol.

Imaće Maunt mesec i po dana da ubedi selektora Sautgejta da zaslužuje mesto i na konačnom spisku, pa da se onda sprema za premijeru na EP protiv Srbije.


tagovi

Mejson Mauntreprezentacija EngleskeMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara