Suma (© MN Press)
Suma (© MN Press)

Savez Gvineje ljut na Sumu: Tvrde da je izmislio povredu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 14:46

Zameraju mu što je igrao protiv OFK Bačke

Naljutili su se Gvinejci na Sejdubu Sumu. Čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza i selektor Didije Siks navodno su razočarani postupkom Partizanovog ofanzivnog veziste, optužujući ga da je lažirao povredu!?

Rukovodioci FS Gvineje pogođeni su saznanjem da je Suma u ponedeljak veće bio starter – dodajemo, i najbolji pojedinac – protiv OFK Bačke, pošto im je minule sedmice saopštio kako neće biti u stanju da se stavi na raspolaganje za prijateljske mečeve sa Zelenortskim Ostrvima 10. oktobra i Gambijom tri dana kasnije u okviru.

Izabrane vesti

Suma je odlučio da se ne odazove reprezentaciji izmislivši povredu“, glasi poruka FS Gvineje koju citira i čuveni L'Ekip.

Propustio je Suma prethodne dve utakmice Parnog valjka, protiv Rada i Zlatibora, produkt crvenog kartona zarađenog u Novom Sadu dok je još Savo Milošević bio trener. Kod Aleksandra Stanojevića igrao je i na gostovanjima Sfintulu (110 minuta) i Šarlroi (74), da bi u završnom susretu devetog superligaškog kola ostao na terenu 89 minuta protiv OFK Bačke. Kako je to pred duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope objasnio Stanojević, nije Suma bio u ritmu da bi počeo okršaj sa Belgijancima i može biti da u tome leži deo odgovora na pitanje zašto je predočio Gvinejcima da nije spreman. Kao što je moguće da u pitanju zastoj u komunikaciji između igrača i Saveza.

U svakom slučaju, pozivajući se na izvode u Gvineji, Lekip navodi da će selektor Siks ozbiljno razmotriti da li će u budućnosti računati na Sejdubu Sumu, strelca osam golova na 30 utakmica za državni tim. Za naredne dve pozvao je, kao zamenu, Ibrahima Kamaru iz portugalskom Moreirensea.





tagovi

Sejduba SumaFK PartizanGvineja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara