Savo Milošević, Viktor Treneski i Albert Nađ 1996.
Savo Milošević, Viktor Treneski i Albert Nađ 1996.

Sedam uzastopnih crvenih kartona Sava Miloševića: Patosirao sam momka, ceo svet mi se srušio na glavu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.11.19. | 10:26

Poučna anegdota Partizanovog trenera iz igračkih dana

Najbolje se uči na sopstvenom primeru. Važnu lekciju iz fudbala – još bitnije, života – savladao je Savo Milošević dok je kao mladić krčio put ka napadaču svetskog formata. Sad kad je trener njegove reči mogle bi da imaju stimulativno dejstvo na momke koje vodi, pošto je sam sebi pokazao da je sposoban da napreduje ako eliminiše greške. Pre svega u ponašanju.

Vraćamo film na sredinu 90-ih...
Zbog čuvenog embarga nismo mogli da igramo evropske utakmice, već smo često gostavli po selima u Srbiji, utorkom i sredom na prijateljskim susretima pokuđavali da nadoknadimo izostanke međunarodnih susreta“ priseća se bivši golgeter početaka u crno-belom dresu u razgovoru za Sportklub.

Izabrane vesti

Prelazi na stvar.
U jednom periodu sam dobio sedam crvenih kartona zaredom na prijateljskim mečevima!? To je razljutilo ljude u klubu, jer su dobili dopis iz Saveza da ću, ukoliko još jednom pocrvenim, biti suspendovan tri prvenstvena meča. Prvršilo je svaku meru. Tu opomenu sam dobio pred sedmi crveni karton...“

A tek on je za priču...
U 45. minutu jednog gostovanja po Srbiji desni bek protivničkog tima me „podigne“ dva metra od zemlje, baci me još dva metra u stranu, onako s leđa, potpuno nepotrebno, kraj korner zastavice, pri našem vođstvu 3:0. Ustanem, dođem do njega, udarim ga pesnicom i „patosiram“. Okrenem se i pravo u svlačionicu“.

Dok je glava još bila vruća tada mladi Savo Milošević dobio je otrežnjenje. Za ceo život.
„Dok sam sedeo, izenrviran usled sedmog crvenog kartona, prišao mi je deda od 70-ak godina, ekonom protivničke ekipe i rekao: „sine, nije trebalo to da uradiš, on je gluvonem“. Kao da mi se ceo svet srušio na glavu. Bio sam potpuno paralisan. Nije za javnost šta sam sve sebi rekao u tom trenutku. Bila je to inicijalna kapisla da shvatim kako to sebi više ne smem da dozvolim“.

Igrao je posle Partizana Savo Milošević za sedam klubova i četiri države, nosio dres reprezenatcije i nikad nešto slično nije ponovio.
Do kraja karijere odigrao sam više od 700 zvaničnih i još toliko prijateljskih utakmica, dobivši samo jedan crveni karton. Ne direktan, već dva žuta, u dresu Saragose protiv Majorke. I to nezaslužena. Crveni – nikad više u životu“, priseća se aktuelni trener crno-belih.

Za nauk.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara