Dani Olmo (©Reuters)
Dani Olmo (©Reuters)

Sedmorica u Lajpcigu imaju otkupne klauzule, Olmo nije među njima

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.11.21. | 11:59

Najskuplji Soboslaj, koji košta između 60 i 70 miliona

Otkupne klauzule u ugovorima postale su moderna fudbalska svakodnevica. Fiksna suma za koju zainteresovani klub može da odvede igrača i to bez ikakvih pregovora sa drugim klubom. Samo što nekada te klauzule nisu baš tako male, namerno, da bi odbile „udvarače“.

List Bild otkrio je da u Red Bul Lajpcigu sedmorica fudbalera imaju otkupne klauzule. Među njima nema Danija Olma, momka koji je prošao omladinsku školu Barselone i za kojeg se govorilo da Katalonci žele da ga vrate nazad. Mada, sad je pitanje kakve planove ima Ćavi, koji je pre neki dan postao novi Barsin trener. Pa, ako gigant sa Nou Kampa bude ponovo želeo da vrati Olma, moraće u pregovore sa Red Bulom.

Izabrane vesti

Ni drugi najtraženiji Lajpcigov fudbaler Kristofer Nkunku nema klauzulu, kada bude odlazio iz kluba i oko njega će se lomiti koplja koliko će biti obeštećenje.

Ali zato Dominik Soboslaj može da ode bez ikakvih napornih cenkanja, samo ako zainteresovani klub donese sumu koja je između 60 i 70 miliona evra. Tu ni Bild nije uklavirio koja je tačna suma u pitanju.

Španski defanzivac Anhelinjo je drugi po visini klauzule, njegova iznosi 50.000.000 evra. A po deset miliona nižu imaju Tajler Adams, Lukas Klosterman, Konrad Lajmer, Amadu Hajdara i Brajan Brobi.

Pa ako ima zainteresovanih, znaju koliko će morati da plate za njih...

 


tagovi

Dani OlmoRed Bul LajpcigBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara