Šekularac i Euzebio, od Njujorka do Štipa, odlazak u istom danu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 12:52

I Crni panter se divio našem asu

Godina je 1978. Dragoslav Šekularac u tom trenutku ima 41. Ne može više. A, vala, dosta je i terao loptu. I to kako. Maestralnio, saglasni su oni koji su ga gledali. Oni koji su s njim igrali mogli su samo da mu se poklone. Koliko je bio uvažavan svedoči, između ostalog, činjenica da je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Euzebio, došao na njegov oproštaj od fudbala.

Te 1978. Šeki ga je pozvao u rodnu Makedoniju. Portugalac, poznat pod nadikom Crni panter, nije razmišljao ni tren. Put pod noge i pravac u Štip.
Zadužio me kada sam se opraštao od igračke karijere. Na vrhuncu slave došqao je na utakmicu u moj rodni Štip. Sećam se da smo se popeli na brdo iznad Štipa odakle se pružao pogled na ceo grad. Rekao sam mu da je u tom gradu rođen najbolji fudbaler na svetu. Šalili smo se još dugo. Bio je pametan i zanimljiv čovek“, otkrio je, u svom stilu, jednom prilikom Šekularac.

Izabrane vesti

Euzebio je posle veličanstvene karijere u Benfiki zapucao preko Atlantika i učio Amere fudbalu. Baš kao i naš Šeki. Sudbina je htela da odu u istom danu: 5. januara. Portugalac rodom iz Mozambika, 2014, Dragoslav danas.
Sreli smo se u Njujorku na nekom turniru. Upoznali se i malo razgovarali. Nikada se nismio privatno družili, ali smo bili u jako dobrim odnosima kad su nam se putevi ukrštali. Nismo igrali karte zajedno, ali smo se uzajamno poštovali", govorio je Šekularac, kome su na oproštajnu utakmicu u rodnom Štipu došli, između ostalih, Dragan Džajić iz Crvene zvezde, Rade Zalad i Slobodan Santrač iz Partizana, što dokazuje i priložena fotografija.

I to govori koliko je bio cenjen.

FOTO: FK Crvena zvezda


tagovi

Dragoslav ŠekularacEuzebio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara