Uroš Đurđević u dresu reprezentacije Crne Gore (Reuters)
Uroš Đurđević u dresu reprezentacije Crne Gore (Reuters)

Selektor Crne Gore o Đurđeviću: Mi ga ovde repetiramo, a on tamo puca

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 10:57

Sokolovi će bez nekadašnjeg napadača Partizana da se suprotstave Grčkoj (ponedeljak, 20) u prijateljskom meču u Podgorici. Promo kvota u Mozzartu na Helene je 2.30

Nekadašnji fudbaler Partizana Uroš Đurđević dočekan je u Crnoj Gori kao ogromno pojačanje, kada je pre godinu dana uzeo njen pasoš i počeo da igra za reprezentaciju. Međutim, centarforu Sportinga iz Hihona za sada ne ide baš najsjajnije u dresu Sokolova, još nije postigao prvenac, a odigrao je osam utakmica. Na novu šansu će morati da čeka do juna, pošto se vratio u Španiju i nije u konkurenciji za prijateljski meč sa Grčkom, koji će Crnogorci da odigraju ovog ponedeljka od 20 časova.

Đurđević je u mlađim kategorijama igrao za Srbiju, jednom je u vreme dok je na klupi selektora A tima sedeo Slavoljub Muslin dobio poziv i za najjaču selekciju, ali nije dobio šansu da debituje. Kako ni sam nije verovao da može da se nada novom pozivu u konkurenciji Aleksandra Mitrovića, Luke Jovića i Dušana Vlahovića, prihvatio je šansu da zaigra za Crnu Goru, kojoj je centarfor očajnički bio potreban.

Izabrane vesti

Odmah je u martu prošle godine Đurđević „upao“ u startnu postavu, odigrao je svih 90 minuta protiv Letonaca, u trijumfu sa 2:1. Bio je potom starter i protiv Gibraltara (4:1) i Norveške (0:1), ali izostao je konkretan učinak u vidu pogotka ili asistencije…

Nizale su se utakmice, rezultati su bili sve gori, čak se i selektor promenio, ali Đurđeviću nikako da krene. Ne može da se kaže da je u lošoj formi, za Sporting je u španskoj Segundi postigao 13 golova ove sezone i uknjižio još pet asistencija. Samo mu u reprezentaciji nikako ne ide.

20.00: (3,50) Crna Gora (3,00) Grčka (2,30)

Verovalo se da će da probije prošlog četvrtka protiv Jermenije u Jerevanu. Dočekao ih je kombinovan tim, bez Henrika Mhitarjana koji se povukao iz reprezentacije, ali za 90 minuta je ponovo izostao Đurđevićev učinak. Crnogorci su poraženi sa 1:0, što je prilično loš rezultat protiv objektivno skromne Jermenije.

Vratio se Đurđević posle te utakmice u Španiju, za vikend je Sporting igrao važan meč sa Kartagenom, a 28-godišnji centarfor je u trijumfu sa 4:1 postigao dva gola i zabeležio jednu asistenciju. To je prokomentarisao i selektor Crne Gore Miodrag Radulović.

Mi ga ovde repetiramo, a on tamo puca. Ne postavljamo mu ultimatum za gol. On igra za ekipu i sigurno da niko ne bi bio srećniji od njega kada bi postigao gol. Neka u junu prekine post i svi ćemo da budemo zadovoljni“, kazao je Radulović, a potom se osvrnuo i na predstojeći duel sa Grčkom:

Želimo da pobedimo, ali nećemo postavljati imperativ pred igrače. Imperativ će da bude u junu, kada se bude igralo za bodove i plasman u Ligi nacija“.

Grčka je u petak takođe odigrala svoj prvi meč u 2022. godini. Pokazala se znatno bolje od Sokolova, savladala je kao gost Rumuniju sa 1:0. Jedini pogodak je postigao vezista Olimpijakosa Andrea Bukalakis, još u 39. minutu.

On nije bio saigrač sa Đurđevićem, iako su obojica bili članovi atinskih crveno-belih. Bukalakis je tu sezonu 2017/2018 proveo u Notingem Forestu, u Olimpijakos se vratio na leto, kada je Đurđević otišao u Španiju.

Skautirali smo Grčku. Dobila je novog selektora Gustava Pojeta, koji je doneo novosti u tim. Bili su poznati kao ekipa koja je igrala samo iz srednjeg bloka i čekala šansu iz kontri. Ovo je nova Grčka, koja pokušava da kreira šanse kroz posed i igru. To joj je i uspelo u Rumuniji. Imaćemo šanse da protiv renomirane ekipe pokažemo kvalitet“, analizirao je Radulović, selektor Crne Gore.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ponedeljak

20.00: (3,50) Crna Gora (3,00) Grčka (2,30)

20.00: (1,92) Andora (3,25) Grenada (4,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija GrčkeUroš ĐurđevićPrijateljske utakmiceMiodrag Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara