Foto: Reuters
Foto: Reuters

Senegalci ne odustaju od Manea: Ići će u Katar makar igrao samo jednu utakmicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 19:32

Selektor Aliju Sise ne želi da se odrekne svog najboljeg igrača

Sve su veće šanse da će Sadio Mane ipak otići na Svetsko prvenstvo. Ekip je uneo nemir u tabor Senegala informacijom da napadač Bajerna definitivno neće biti spreman, ali optimizam iz sata u sat raste u afričkoj selekciji.

Francuski RMC Sport piše da je selektor Senegala Aliju Sise voljan da povede 30-godišnjeg napadača u Katar čak i povređenog ukoliko medicinski tim proceni da će biti spreman da odigra makar treću, poslednju utakmicu u grupi.

Izabrane vesti

Informacija francuskog medija dovoljno govori o tome od kolikog je značaja Mane za Senegal. Jednostavno, prisustvo najboljeg strelca u istoriji zemlje (34 pogotka) i reprezentativca koji je direktno učestovao u 12 od 25 poslednjih golova Senegala na prethodnom Afričkom kupu nacija i Svetskom prvenstvu od velikog je značaja, makar mogao da odigra tek poslednjih 90 minuta protiv Ekvadora.

Zaslužio je uostalom Mane da mu se Senegal i na ovaj način oduži za sve što je uradio za zemlju, a ne govorimo tu samo o ovogodišnjeg trofeju Afričkog kupa nacija i uopšteno fudbalskim stvarima.

Mane je u prošlosti na delu već demonstrirao privrženost državnom timu. U osmini finala Afričkog kupa nacija protiv Zelenortskih Ostrva je i pored žestokog sudara sa golmanom (povredio glavu) želeo da nastavi meč i bio rešen da potpiše ugovor kako bi preuzeo odgovornost na sebe u slučaju da mu se nešto dogodi. Šest minuta kasnije postigao je gol i tek onda napustio igru.

Podsetimo, Senegalac je povredio fibulu na jučerašnjoj utakmici između Bajerna i Verdera. Senegal poslednju utakmicu grupne faze Svetskog prvenstva igra 29. novembra.



tagovi

Sadio ManeKatar2022reprezentacija SenegalaSvetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara