Senzacija! Bajern ispao od drugoligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 23:29

Prvak Evrope primio gol u 90+4, pa posle penala eliminisan iz DFB kupa

Senzacija se dogodila! Jedna od onih što se dese kad i prestupna godina: Bajern iz Minhena, aktuelni šampion Nemačke i evropski vladar, eliminisan je u drugoj rundi nemačkog kupa. Bolji je bio Holštajn Kil, mali klub sa krajnjeg severa zemlje koji je do večeras za svoj najveći uspeh držao igranje u baražu za plasman u Bundesligu. Od večeras to je svakako trijumf nad Bavarcima. Posle 90 minuta bilo je 2:2, u dodatnih 30 nije bilo golova, da bi u penal seriji anonimni grčki čuvar mreže Joanis Gelios nadvisio velikog Manuela Nojera - 6:5!

Ozbiljne muke, ozbiljne greške, drama i - poraz. Težak poraz po mnogima najboljeg svetskog tima u ovom trenutku. Bila je to jedna od onih noći kad ne pomažu ni iskustvo, ni evidentno superiorna fizička sprema, kao uobičajeni plan B i plan C kojih se veliki favoriti maše kad sve primarno zakaže. A kod Bavaraca je noćas baš zakazalo.

Izabrane vesti

U takvoj situaciji sreća je nagradila hrabrog domaćina i sjajnog golmana Geliosa. Od prva četiri penala Grk je pročitao tri, udarac Roberta Levandovskog čak je imao na ruci, da bi se u petoj seriji konačno naplatio. Nije Mark Roka gađao ni toliko loše, međutim Joanis Gelios bio je izvanredan.

Posle neprijatnog poraza u Menhengladbahu proteklog vikenda, za četu Hansija Flika, mislilo se, najvažnije je da pregrmi "izlet" na krajnjem severu zemlje. Međutim ispostavilo se da je okršaj u Kilu bio sve samo ne izlet. I da je bio sve samo ne puko odrađivanje posla.

Flik je očekivano promešao karte na gostovanju u Kilu. Bajern u sedam dana očekuju tri prvenstvena okršaja (od čega dva gostovanja), a prvi u tom nizu neće biti nimalo naivan, imajući u vidu formu Frajburga, koji je na poslednja dva meča postigao osam golova. Tako je Robert Levandovski ostao na klupi, David Alaba i Benžaman Pavar takođe, dok roviti Kingsli Koman nije pronašao mesto u protokolu.

Nije Bajern blistao, ali očekivalo se da će "odraditi posao". Pogotovo nakon što je Leroj Sane već u uvodnim minutima drugog dela po drugi put doneo prednost gostima. Divno je gađao reprezentativac Nemačke i pogodio sam gornji levi ugao golmana Kila...

Vreme je prolazilo a gosti iz Minhena nisu uspevali da trećim pogotkom reše utakmicu. Flik kao da je nešto bio predosetio, čak je na teren poslao neke od nosioca igre, međutim ispostaviće se da mu ništa neće pomoći.

Holštajn Kil došao je do izjednačujućeg gola i produžetaka u četvrtom minutu sudijske nadoknade. U napad je otišao 1,90 visoki Hauke Val i posle ubacivanja sa boka ramenom pogodio gol Manuela Nojera...

Bajern je silno napadao u dodatnih 30 minuta, pogotovo u finišu, imao nekoliko prilika, no do gola nije mogao. Po prvi put nakon 20 godina Bavarci su morali u penal seriju sa nekin niželigašem. Sa bele tačke redom su pogađali Levandovski, Kimih, Miler, Alaba, Daglas Kosta... A onda je Gelios ulovio Rokin udarac.

Sav teret pao je pleća iskusnog Fina Bartelsa. U pitanju je prekaljeni bundesligaški igrač, bivši prvotimac Verdera koji je prethodno izjednačio na 1:1. Prišao je odlučujućem penalu s predznanjem da nikad u karijeri nije uspeo da pobedi Bajern, samo je jednom odigrao nerešeno.

Ali udarac je bio savršeno miran - 6:5. I sve je bilo gotovo. Manuel Nojer ni posle godinu dana nije uspeo da odbrani penal...


tagovi

Kup Nemačke

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara