©AFP
©AFP

Senzacija iz Katalonije: Pjanić, De Šiljo i 25.000.000 evra za Semeda - dogovoreno?!

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.05.20. | 17:09

Dnevni sportski list Sport tvrdi da su uprave klubova napravile sporazum

Najavljivalo se danima unazad da će Barselona sa Juventusom i Interom da izvrši trampu oko desetak igrača ovog leta, ali verovatno niko nije mogao da pretpostavi da će dva aktuelna šampiona svojih zemalja da izrežiraju senzaciju zbog koje će realno mnogima da se digne obrva...

Katalonski Sport pod vinjetom “ekskluzivno“ donosi gotovo šokantnu vest da su Juventus i Barselona već postigli usmeni dogovor za trampu u kojoj će se Nelson Semedo preseliti u Torino, dok će u suprotni smer krenuti, pazite sada – Miralem Pjanić, Matija de Šiljo i 25.000.000 evra!

Izabrane vesti

Teško nam je, iskreno, da poverujemo u istinitost ove priče, ali Sport tvrdi da je napravljen prvi, veliki korak ka realizaciji ovog transfera! Štaviše, u autorskom tekstu ističe se da je ovo rezultat mukotrpnih, višenedeljnih pregovora čiji su predstavnici pokazali veliko interesovanje da se ovaj posao završi po istaknutim detaljima... Znatno pouzdaniji Mundo Deportivo potvrđuje da je Semedo pristao na transfer, ali ne ide toliko daleko sa potvrdom da je transfer praktično dogovoren i da će Barselona dobiti Pjanića i De Šilja...

Juventus i Semedo su navodno nadomak potpune realizacije pregovora oko ličnih uslova saradnje, dok je Barselona u kontaktima sa Pjanićevim i De Šiljovim agentima oko njihovih ugovora na stadionu Kamp Nou. To verovatno znači da je Juventus definitivno odustao od Artura, koji je navodno trebalo da bude u priči za trampu, pošto Brazilac kategorički odbija da napusti Kataloniju. Semedo ne pokazuje nikakav otpor i njegov agent Žorž Mendeš radi na finalizaciji ovog posla. Doduše, tu zaista ne bi trebalo da bude nikakvih problema oko dogovora, pošto je Mendeš veliki prijatelj porodice Anjeli i čovek najzaslužniji za megalomanski transfer Kristijana Ronalda u Torino pre dve godine.

Ipak i dalje pomalo zbunjuje Juventusova odluka da na 25.000.000 evra doda još dvojicu igrača, pogotovo što je jedan od njih Pjanić. Činjenica jeste da je Mali princ (30) polako ulazi u ozbiljne igračke godine, ali pred njim su godine vrhunskog fudbala... On bi u ovoj priči poslužio kao prirodna zamena za Andresa Inijestu, što bi bila velika stvar za Barselonu. 

Opet, neverovatno deluje da je Semedova vrednost u ovom transferu baš tako visoka, pošto mu je tržišna tačno 50.000.000 evra. Semedo je, podsetimo, preko svog agenta od Barselone tražio ozbiljnu povišicu u novom ugovoru, na šta klub nije bio spreman da odgovori pozitivno. Očigledno je da je to i bila prelomna tačka i da zato Semedo odlazi u Juventus.

De Šiljova priča je drugačija. Desni bek koji je u Juventus stigao pre tri godine za 8.500.000 evra iz Milana iza sebe ima čudnu sezonu ispresecanu povredama, zbog čega je odigrao samo osam ligaških mečeva. Iako bi teoretski trebalo da bude direktna zamena za Semeda, Barselona će verovatno dovesti još jednog desnog beka, pošto Serđi Roberto više igra u veznom redu, dok mladi Musa Vage još nije dorastao izazovu i kali se u Nici.

Sportski list iz Katalonije najavljuje da će De Šiljo, Pjanić i Semedo završiti ovu sezonu u svojim klubovima, pa će preći na nove destinacije kada sve bude gotovo. Navodno, uključivanje sume od 25.000.000 evra trebalo bi da bude od krucijalnog značaja za Barselonu i trampu sa Interom za Lautara Martineza.

Ali, da prvo vidimo ima li ovde zaista istine ili ne...

Foto: ©AFP


tagovi

Matija de ŠiljoMiralem PjanićNelson Semedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara