Senzacija u Antaliji: Žigićev brat srušio Šahtjor!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 11:28

Uspeh novosadskog Proletera – 1:0

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Turske)

Jeste da je Šahtjor igrao u, blago rečeno, kombinovanom sastavu, bez Tajsona, Fernanda, Ismaila i Konopljanke, ali od ovog jutra novosadski Proleter može da se pohali velikim skalpom učesnika Lige šampiona i višestrukog prvaka Ukrajine. Prošle godine Šahtjor je stradao u sudaru sa Partizanom, dok je danas morao da pruži ruku izabranicima Branka Žigića – 1:0.

Izabrane vesti

Jedini gol na meču bio je delo Uglješe Radinovića, nekadašnjeg člana Bačke, u 49. minutu, ali i pre toga Proleter je bio u najmanju ruku ravnopravan rival. U finišu meča ekipa iz Novog Sada imala je podršku fudbalera Crvene zvezde koji su na susednom terenu trenirali. Na kraju je kapiten Milan Borjan čestitao kumu Branislavu Ivanoviću, dok su stisak ruke dobili i ostali igrači Proletera.

Videlo se da pobeda nad Šahtjorom mnogo znači mladom stručnjaku Branku Žigiću, rođenom bratu proslavljenog napadača Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Nikole, sada angažovanom u FSS-u.
Ovde smo već tri dana, trebalo je da igramo sa nekom drugom ekipom iz Ukrajine, ali je došlo do promene plana. Dobili smo mnogo jačeg rivala. Igrali smo letos sa Šahtjorom na pripremama u Austriji, poraženi smo ubedljivo (0:3), ali smo očigledno ostavili odličan utisak, čim su nas zvali ponovo. Mogu da čestitam svim igračima. Jeste da ovo nije bio prvi tim Šahtjora, ali i mi smo mnogo kombinovali“, poručio je Branko Žigić.

Koliko god pobeda nad Šahtjorom bila slatka, Proleter je daleko od zelene grane. Opstanak je prioritetni zadatak mladog stručnjaka.
Mi smo drugi klub u Novom Sadu. Mnogo će nam značiti trijumf nad Šahtjorom… Velika je to stvar za nas. Opet, opstanak je prioritet. Došao sam posle devet kola i naravno da očekujem da tim u drugom delu sezone izgleda bolje i taktički i fizički“.

Branko je veći deo karijere proveo na Slanoj bari, Nikola Žigić se afirmisao na svim merdijanima, ali u trenerskom poslu je mlađi brat zasad u prednosti.
Svako ima svoj put. Nikola je upisao profi-licencu, pomagao je Krstajiću, sada to čini Tumbakoviću. Nije sebe video kao trenera posle igračke karijere, ali je sada sve drugačije. Nadam se da će pomoći nacionalnom timu da se domogne Prvenstva Evrope“, dopunio je Branko Žigić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara