Vladimir Stojković (Reuters)
Vladimir Stojković (Reuters)

Senzacija u Saudijskoj Arabiji: Rašovićeva Al Fejha osvojila kup, Stojković začarao gol u penal seriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 01:27

Nekadašnji čuvar mreže Partizana primio samo jedan gol sa bele tačke

Probila se Al Fejha prošle sezone do elitnog fudbalskog ranga u Saudijskoj Arabiji, kormilo je nakon epizode u Al Vadi preuzeo srpski stručnjak Vuk Rašović, a klub kojem ove sezone nisu davane velike šanse za bilo kakvo odličije napravio je senzaciju i to protiv šampiona Azije i još uvek aktuelnog prvaka države. Al Fejha je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedila moćni Al Hilal, osvojila King kup i podigla prvi veliki trofej u preko 60 godina dugoj istoriji kluba - 1:1 (1:3 posle penala).

Kakav podvig za Vuka Rašovića i njegove izabranike koji su morali da jure zaostatak protiv najtrofejnijeg kluba Saudijske Arabije i da se brane od konstantnih napada ekipe koja je imala 74 posto vremena loptu u svojim nogama i uputila čak 20 udaraca. Pet odbrana je Vladimir Stojković upisao u periodu od 120 minuta, a kada su na dnevni red došli penali začarao je mrežu. Nije primio gol u prve tri serije kada su šutirali Odion Igalo, Al Faraj i Al Hamdan i tako dao vetar u leđa saigračima koji su takođe bili neprecizni u prvoj seriji. Međutim, u nastavku su realizovali dva penala, jedan promašili, dočekali veliko slavlje kada je Panajotis Tahcidis zatresao mrežu u petoj seriji.

Izabrane vesti

Uspeh Rašovićevih momaka dodatno dobija na težini kada se pogleda igrački kadar popularnih Galaktikosa u kojem obitavaju igrači poput Mateusa Pereire, Muse Marege, pomenutog Igala. Pritom ekipa Al Fejhe zbirno vredi nešto manje od 10.000.000 evra, dok u redovima rivala samo Perira košta 12.500.000, a ceo tim čak 60.000.000. Takođe, reč je o ekipi koja je početkom godine u okviru Svetskog klupskog prvenstva izgubila samo 1:0 od jednog Čelsija.

Da se vratimo na Vladimira Stojkovića. Nekadašnji golman reprezentacije Srbije je svoju v rednost i kvalitet potvrdio time što je izabran u idealni tim Saudijske Arabije, a da mu je u njemu i mesto, večeras su u Džedi shvatili i fudbaleri Al Hilala. Tokom produžeteka je uspeo da skine jedan zicer i tako dodatno ozbiljno pomogne ekipi da izdrži do penala.

Prethodno, gledajući prvih 90 minuta borbe, tačno pred odlazak u svlačionicu između dva poluvremena Al Davsari je pogodio za vođstvo Al Hilala, a u 66. minutu, u jednog od junaka narandžastih iskristalisao se Ramon koji se postarao za izjednačenje.



tagovi

vuk rašovićVuk RašovićAl FejhaVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara