©AFP
©AFP

Sergej u odličnoj formi stiže na okupljanje reprezentacije: Dva gola za povratak na prvo mesto, asistencija Mitrovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 19:07

Strateg Orlova ima razloga za zadovoljstvo pred mečeve kvalifikacija za EP

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u ponedeljak u Staroj Pazovi okupiće Orlove uoči mečeva kvalifikacija za Evropskog prvenstvo Mađarske (14. oktobar) i Crne Gore (17. oktobar), a jedan od igrača koji se trenutno nalaze u najboljoj formi je Segej Milinković Savić. Odlični srpski vezista seriju dobrih partija u dresu Al Hilala krunisao je premijernim golovima, čime je direktno bio zaslužan za slavlje nad Al Ohdodom (3:1) i povratak sastava Žorža Žesusa na lidersku poziciju šampionske trke.

Sergej mrežu domaćina tresao u 71. i 83. minutu utakmice. Kod prvog pogotka dragocen posao je odradio Aleksandar Mitrović, koji je uočio reprezentativnog kolegu u izglednoj poziciji sa postizanje gola i nesebično mu asistirao. Sergej je bez problema prevario jednog svog čuvara i sa visine penala plasirao loptu u nebranjeni deo mreže.

Izabrane vesti

Da je ovo njegov meč Milinković Savić je potvrdio u 83. minutu, kada mu se odbila lopta u noge posle promašenog jedanaesterca Salema al Davsarija. Golman Al Ahduda Paulo Vitor je pročitao udarac najboljeg saudijskog fudbalera, ali ne i odbijenu loptu, koju je u mrežu uz pomoć jednog domaćeg igrača poslao Sergej.

Aleksandar Mitrović je ostao na brojci od šest postignutih golova, a imao je priliku da popravi saldo, međutim, nakon reakcije iz VAR sobe poništemn mu je pogodak iz 47. minuta utakmice.

Žorž Žesus na večerašnjem meču nije računao na Nejmara, kojem se porodila supruga, pa nije bio u protokolu za današnji meč, ali to nije uticalo na današnji odnos snaga između dva tima.


SAUDI PRO LIGA, 9. KOLO:

Damak - Al Hazem 4:1 (2:0)

Al Tavon - Al Tae 3:0 (2:0)

Al Rijad - Al Šabab 2:2 (1:0)

Al Etifak - Al Fateh 1:2 (0:0)

Al Nasr - Abha 2:2 (2:1)

Al Itihad - Al Ahli 0:1 (0:1)

Al Ahdud - Al Hilal 0:3 (0:1)



tagovi

Sergej Milinković SavićAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara