Stadion Zimbura u Kišinjevu ©Reuters
Stadion Zimbura u Kišinjevu ©Reuters

Šerif i Partizan pred praznim tribinama

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 11:54

Po nalogu Bezbednosnih službi Moldavije

Fudbalski savez Moldavije doneo je odluku po nalogu bezbednosnih službi svoje zemlje da prva utakmica plej-ofa Lige konferencije između Šerifa i Partizana (četvrtak, 21.00) bude odigrana bez prisustva publike.

Te informacije zvanično je preneo i klub iz Humske, koji je zamolio svoje pristalice da ne kreću na put, s obzirom da prisustvo samoj utakmici neće biti moguće.

Izabrane vesti

Iz Partizana su poručili i da zajedno sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Srbije preduzimaju sve bezbednosne mere za nesmetani boravak ekipe i predstavnika kluba u Moldaviji.

Utakmica između Šerifa i Partizana biće odigrana na stadionu Zimbrua u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu.

Podsetimo, grupa pristalica Partizana juče se zaputila se u Kišinjev, kako bi u četvrtak bodrila Parni valjak u susretu sa Šerifom, a odmah po sletanju u glavni grad sačekala ih je neprijatnost. Njih 12, među kojima se nalaze i četiri devojke, onemogućen je ulaz u Moldaviju, pod obrazloženjem, da su „Srbi“ i „navijači Partizana“. Njima je potom naloženo da moraju da se vrate za Beograd o svom trošku.

Ovakva odluka bi mogla da se poveže sa prethodnim izjavama predsednice Moldavije, Maje Sandu, koja je optužila Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Kišinjevu uz pomoć sabotera iz Moldavije, ali i stranaca iz Srbije, Crne Gore i Belorusije. Nakon toga je ragovao i Ministar Srbije Ivica Dačić, koji je zatražio informacije od moldavskih kolega.

"Zahtevamo da organi Moldavije hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, jer mi do sada nismo nikada dobili takvo obaveštenje iz Moldavije", naveo je Dačić.

Revanš meč između Šerifa i Partizana zakazan je za 23. februar na stadionu u Humskoj ulici od 18.45.


tagovi

Šerif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara