Žarkovo - Grafičar (©Reuters)
Žarkovo - Grafičar (©Reuters)

Serija Grafičara nastavljena u Žarkovu, vodeća Inđija ponovo do boda

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 15:54

Ljubičasti sa Topčiderske zvezde bez poraza pod vođstvom mladog Marka Neđića

Trebalo je vremena mladim fudbalerima Grafičara da se priviknu na seniorsku konkurenciju u Prvoj ligi Srbije, a od dolaska Marka Neđića na mesto trenera sve kockice su se poklopile.

Većinu igrača od pre dva dana 31-godišnji strateg poznaje iz Omladinske škole Crvene zvezde pa iako je prvi put seo na klupu nekog seniorskog tima, nije mu trebalo vremena da se adaptira, niti ekipi da ga upozna. U šest utakmica od Neđićevog dolaska, Grafičar nema poraz i sa pretposlednjeg mesta tabele došao je u priliku da se bori za mesto u plej-ofu.

Izabrane vesti

U 24. kolu tim sa Topčiderske zvezde upisao je treću pobedu pod vođstvom mladog trenera, pošto je u Žarkovu savladao istoimenog rivala 3:0. Sjajnu partiju pružili su Nikola Knežević i Aleksej Golijanin koji su učestvovali u akcijama kod sva tri gola.

Prvi je viđen u 7. minutu, posle kontre gostiju i Kneževićevog šuta iskosa po desnoj strani u dalji ugao. Bila su pred golom dvojica igrača Žarkova, ali su se spetljali i nisu uspeli da spreče pogodak. Do 2:0 Grafičar je stigao pet minuta pre odlaska na odmor, autogolom kapitena domaćih Milana Delevića, koji je skrenuo loptu u svoju mrežu nakon povratne lopte Kneževića na odlično dodavanje Golijanina.

Konačnih 3:0 postavio je Aleksej Golijanin pogotkom u 47. minutu, svojim petim ove sezone. Precizno je šutirao sa ivice kaznenog u bliži ugao posle ukradene lopte Stefanu Deniću dodavanja Nikole Mituljikića.

Priliku da nastavi pozitivan niz Grafičar će imati 12. marta protiv Mačve, direktnog konkurenta za plasman u plej-of.

Ovo kolo donelo je i drugi uzastopni remi vodeće Inđije. Posle Grafičara, bod doskorašnjem superligašu uzeo je i OFK Bačka. Vodili su gosti od 53. minuta, ali je lider uspeo da dođe do boda u 81. Ukoliko u ponedeljak savlada komšijski Kabel, poslednjeplasirani tim na tabeli Prve lige Srbije, Mladost GAT prići će Inđiji na samo tri boda zaostatka.

SRBIJA 2 – 24. KOLO

Nedelja

Inđija - OFK Bačka 1:1 (0:0)

Rad - Timok 1:2 (0:1)

Radnički SM - Mačva 2:0 (0:0)

OFK Žarkovo - Grafičar 0:3 (0:2)

Ponedeljak

14.00: Kabel – Mladost GAT

14.00: Loznica - IMT

14.00: Železničar – Budućnost Dobanovci

Odloženo

Javor – Zlatibor

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarPrva liga SrbijeŽarkovoMarko Neđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara