Bo Svenson, trener Majnca (Foto: Reuters)
Bo Svenson, trener Majnca (Foto: Reuters)

Seriju Majnca nije prekinuo ni Bajern, ali Herti gori pod nogama

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 09:54

Berlinski klub se posle dve nedelje karantina vraća u trku neugodnim gostovanjem

Sezona Herte koja se teško može nazvati i skromnom ipak bi mogla da ne bude kažnjena ispadanjem u niži rang s obzirom na to da se tim iz Berlina probudio u martu i tokom prethodna dva meseca pretrpeo samo jedan poraz, uz osam osvojenih bodova.

Izabranici Pala Dardaija uspeli su da pomrse planove Leverkuzenu (3:0), Unionu (1:1) i Borusiji Mehengladbah (2:2) u prethodna tri kola, i tako znatno poprave izglede u borbi za opstanak. Trenutno pretposlednji tim Budndeslige od bezbedne zone je udaljen četiri boda, međutim u odnosu na glavne konkurente ima tri utakmice manje, te bi već polovičan učinak bio dovoljan da se nađe iznad crte. Prva prilika za Hertu da napravi iskorak ka begu iz opasne zone moglo bi da predstavlja gostovanje Majncu, još jednom timu koji je doživeo prolećni preporod i zahvaljujući tome se odaljio od mesta koja vode u niži rang.

Izabrane vesti

Domaćin je neporažen u prethodnih sedam kola tokom kojih je upisao čak pet pobeda uz dva remija te je ostanak u eliti danas prilično realan san. Tim koji je potpuno promenio lice prethodnih meseci upravo u prethodnom kolu je doživeo najveći uspeh u dosadašnjem delu sezone savladavši Bajern (2:1), a posebna snaga Majnca je u raznovrsnosti kada je u pitanju ofanziva što je na najbolji način oslikano kroz podatak da su na prethodna četiri susreta čak sedmorica igrača bila strelci.

Dok je Majnc u prethodne dve nedelje vezao tri pobede, Herta je usled slučajeva zaraženih virusom korona morala da taj period provede u karantinu, a obe situacije iz perspektive stratega domaćina Boa Svensona imaju svoje prednosti.

"Posle pauze od 14 dana sigurno je da ćete se vratiti na posao sveži i puni energije. Ipak, mi gledamo samo sebe. Igrači su posle pobede nad Bajernom dobili dva slobodna dana, jednostavno, nije moguće niti je ispravno konstantno održavati napetost. Bilo nam je neophodno fizičko i mentalno opuštanje", rekao je trener Majnca.

BUNDESLIGA - ZAOSTALI MEČ 29. KOLA

Ponedeljak

(2,60) Majnc (3,10) Herta (2,85)



tagovi

Pal DardaiBo Svenson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara