Napadač Sero Portenja Marselo Moreno (Foto: Reuters)
Napadač Sero Portenja Marselo Moreno (Foto: Reuters)

Sero Portenjo napravio prvi korak ka poslednjem stepeniku kvalifikacija za Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 03:38

Paragvajski klub upisao minimalnu pobedu u Čileu

Sve je moglo da bude drugačije da je domaćinu priznat pogodak u 13. minutu, ali u nastavku susreta igrale su se viktorije pred golom Kuriko Unida, pa je Sero Portenjo stigao do minimalne pobede i napravio bitan korak ka poslednjem stepenku kvalifikacija za Kopa Libertadores - 0:1 (0:0).

Tako je paragvajski klub bliži sudaru sa Deportivo Maldonadom iz Urugvaja ili brazilskom Fortalezom u finalnoj fazi kvalifikacionog ciklusa za elitno južnoameričko takmičenje.

Izabrane vesti

Počelo je dobrim pokušajem domaćih igrača, ali nedostajalo je preciznosti Kuriko Unidu u uvodnim minutima. Već u 13. minutu zatresla se mreža Sero Portenja. Avgusto Barios je glavom pocepao mrežu iza Migela Martineza za 1:0 i veliku radost na stadionu "David Areljano" u Santijago de Čileu.

Ipak, usledila je VAR provera. Dugo je trajala. Gledalo se iz svih mogućih uglova kako bi se videlo da li je Barios ispred protivničke odbrane u trenutku kada je ka njemu upućena lopta. Na kraju se ispostavilo da je strelac pogotka za domaću ekipu bio u nedozvoljenoj poziciji za koji centimetar, pa je rezultat ipak ostao nepromenjen.

Od tog trenutka gosti preuzimaju konce igre. A Dijego Ćurin u 37. minutu pogađa prečku. Otišlo se ipak na odmor bez golova.

U nastavku su se ređale prilike pred golom Fabijana Serde Valdesa. Par puta je dobro intervenisao, dok je u nekolikos situacija gostijućim igračima nedostajalo preciznosti. Pokušao je i Kuriko Unido u par navrata, iskoristio višak prostora kako bi došao pred gol rivala, ali Migel Martinez je uspevao da sačuva mrežu.

Posebno interesantna je bila situacija pred golom paragavjaske ekipe u 75. minutu, kada je prvi Kastrov udarac sa ivice peterca zaustavio Martinez, a drugi desni bek Espinjola. Lopta je išla ispod defanzivca Sero Portenja, ali je nekako težinom tela uspeo da je zaustavi. Tražili su domaći igrači kazneni udarac zbog igranja rukom, ali ga na kraju nisu dobili.

Kada se činilo da će meč biti okončan sa miroljubivih 0:0, Antonio Galeano je izveo korner sa desne strane, Huan Patino Martinez nadvisio odbranu čileanskog sastava i efektnim udarcem glavom zatresao prečku od koje se lopta odbila u gol domaćina. Koliko ju je jako zahvatio najbolje pokazuje to što se od trave odbila ponovo u gornji deo okvira. Ipak, na usporenom snimku se jasno vidi da je prešla gol liniju i veliko slavlje paragvajskog tima je moglo da počne.

KOPA LIBERTADORES, 2. KOLO KVALIFIKACIJA - PRVI MEČEVI

Utorak

Nasional Asunsion - Sporting Kristal 2:0 (0:0)

/Martinez 46, Agilar 90+7/

Sreda

Kuriko Unido - Sero Portenjo 0:1 (0:0)

/Patino Martinez 89/

23.00: (2,25) El Nasional (3,05) Independijente Medeljin (3,20)

Četvrtak

01.00: (3,35) Boston River (3,10) Urakan (2,15)

01.30: (6,75) Karabobo (3,80) Atletiko Mineiro (1,48)

23.00: (1,80) Magaljanes (3,40) Olvejz Redi (4,20)

Petak

01.00: (3,20) Maldonado (3,15) Fortaleza (2,20)

01.00: (2,20) Universidad Katolika (3,15) Miljonarios (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Sero PortenjoKuriko UnidoKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara