Ševčenko dočekao prvenac u Đenovi, Samardžić se nameće u Udinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 22:57

Venecija preko Ternane zakazala megdan sa Atalantom

Bila je Đenova u krizi pre dolaska Andreja Ševčenka, a nije iz nje izašla ni sa ukrajinskim trenerom na klupi, pošto su Grifoni sa igračkom legendom Milana za kormilom u pet prvenstvenih mečeva osvojili samo bod. Čekao je Ševčenko na premijerni trijumf, čekao i konačno ga dočekao. Istina, došao je u Kupu Italije, ali će mu svakako značiti na polju samopouzdanja pred borbu za opstanak koji ga očekuje u Seriji A.

A u šesnaestini finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja Italije dobila je upravo jednog od rivala sa kojim će voditi ljute borbe za očuvanje statusa prvoligaša. Đenova je na Luiđi Ferarisu minimalcem savladala Salernitanu i zakazala duel sa Milanom u narednoj rundi.

Izabrane vesti

Trenerski prvenac u Italiji Ševčenku je donelo letošnje pojačanje iz Trabzona Kaleb Ekuban. Napadač iz Gane je sam i započeo odlučujući napad u 76. minutu, dugo vukao loptu na protivničkoj polovini, potom "izbacio" rezervistu Kalona na levi bok i sačekao njegov centaršut u srcu peterca gde je nadvisio čuvara i uz njegovu pomoć savladao čuvara mreže gostiju.

Više od mesec dana je Udineze postio u Seriji A, ali je seriju mečeva bez pobede prekinuo u Kupu Italije. Krotone je bio idealan rival da ekipu Gabrijelea Ćofija izvuče iz krize. Drugoligaš je položio oružje već do poluvremena. U periodu od 20. do 41. minuta Zebre su postigle tri gola i najavile šesti uzastopni poraz Krotonea u svim takmičenjima, koji je po isteku sat vremena igre svojim drugim golom zapečatio Injasio Puseto.

Pored argentinskog napadača zablistao je i Ajzak Sakses (gol i asistencija), a kakvom levom nogom raspolaže demonstrirao je još jednom Lazar Samardžić pošto je upravo posle njegovog odličnog centaršuta iz kornera sredinom prvog dela pogodio Sebastijen De Majo. Nemački fudbaler srpskih korena je po prvi put od dolaska u klub dobio ulogu startera i za devedeset minuta na terenu pokazao da zaslužuje ozbiljniju priliku i u prvenstvu gde je do sada ulazio isključivo sa klupe.

U poslednjem meču današnjeg programa Venecija je golovima u drugoj polovini drugog poluvremena savladala Ternanu (3:1) i zakazala megdan sa Atalantom u narednoj rundi.


KUP ITALIJE - 1/16 FINALA

Utorak

Venecija - Ternana 3:1 (0:0)

/Hejmans 49, Crnigoj 66, Forte 81 - Petinari 53/

Udineze - Krotone 4:0 (3:0)

/Puseto 20, 62, De Majo 28, Sakses 41pen/

Đenova - Salernitana 1:0 (0:0)

/Ekuban 76/

Sreda

15.00: (1,95) Verona (3,50) Empoli (3,90)

18.00: (1,90) Kaljari (3,50) Čitadela (4,10)

21.00: (1,35) Fjorentina (5,00) Benevento (9,00)

Četvrtak

18.00: (2,15) Specija (3,45) Leče (3,35)

21.00: (2,55) Sampdorija (3,30) Torino (2,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Andrej ŠevčenkoKopa ItalijaĐenovaVenecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara