Andrij Ševčenko (Foto: Reuters)
Andrij Ševčenko (Foto: Reuters)

Ševčenko ponovo u Seriji A: Ukrajinac pred prvim klupskim angažmanom, preuzima Đenovu od Balardinija

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.11.21. | 01:12

Bivši selektor Ukrajine spreman da se okuša i na klupskom nivou

Na Luiđi Feraris stiže najbolji strelac u istoriji Milana i derbija Madonine, jedan od najboljih napadača u istoriji Serije A i doskorašnji selektor Ukrajine - Andrij Ševčenko. Kako prenosi Đanluka Di Marcio, sati dele Ukrajica od prvog angažmana na klupskom nivou, s ozbirom da je u završnim pregovorima oko preuzimanja Đenove od Davidea Balardinija.

15.00: (3,60) Specija (3,50) Torino (2,15)

Izabrane vesti

Ševa je u trenerske vode zaplivao pre pet godina, kada je postavljen na mesto asistenta u reprezentaciji Ukrajine. Ubrzo je promovisan i u selektora. Pre dve godine je uspeo da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, na kojem je Ukrajinu doveo do četvrtfinala - prvi put u istoriji. Uprkos uspehu, napustio je klupu reprezentacije početkom avgusta tekuće godine.

Kucnuo je čas da se okuša i u klupskom fudbalu. Preuzeće Grifone, koji su posle 12. odigranih kola u italijanskom prvenstvu 15. na tabeli, sa samo jednom ostvarenom pobedom. Pritom je sastava sa Luiđi Ferarisa pod Balardinijevim vođstvom nanizao devet utakmica u prvenstvu bez trijumfa.

Zbog svega se uprava kluba odlučila za promenu. Želi trenera kojem može da poveri dugoročan projekat, pa bi Ševčenko trebalo da stavi paraf na trogodišnju saradnju. Ostaje da se vidi po kojoj formili, s obzirom da se pominje i mogućnost da potpiše na dve godine, sa opcijom produžetka na još jednu.


tagovi

Andrej Ševčenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara