Ševčenko: Sa ozbiljnim namerama idemo u Beograd

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 09:53

Želimo da prikažemo pristojnu igru, kaže selektor Ukrajine

Prošla je Ukrajina na Evropsko prvenstvo, protutnjala je kroz grupu pored Portugalije i Srbije i to dva kola pre kraja kvalifikacija. Ali, selektor Andrej Ševčenko ne dopušta nikakvu euforiju, niti da se posao otaljava do kraja takmičenja.

Naprotiv, posle pobede u prijateljskom meču sa Estonijom u četvrtak uveče (1:0), koji je Ukrajina igrala sa gotovo rezervnom postavom, Ševčenko je poručio da svi igrači koji su prošli kroz reprezentaciju tokom kvalifikacija mogu da se nađu na završnom spisku za Evropsko prvenstvo. Time je dao motiv svim igračima da se bore, da „grebu“ u svakom minutu, nadajući da će se naći među 23 srećnika koja će ići na šampionat kontinenta.

Izabrane vesti

U tom duhu Ševčenko je najavio i meč u Beogradu u nedelju protiv Srbije (15.00). Za žuto-plave nema takmičarski značaj, ali im je dao dovoljno motiva da imaju zašta da igraju.
Na ovoj utakmici protiv Estonije u timu nije bilo Malinovskog, Zinčenka, Stepanenka, Marlosa, naših najvažnijih igrača. U nedelju će biti drugačije, igraćemo sa drugim, mnogo ozbiljnijim rivalom. Biće i Krivcov na raspolaganju za Srbiju. Vrlo ozbiljno shvatamo meč u Beogradu i želimo da tamo prikažemo pristojnu igru“, poručio je Ševčenko.

Prvi meč koji su u kvalifikacijama odigrali Ukrajina i Srbije završio se pobedom žuto-plavih od 5:0 u Lavovu. Bio je to rezultat koji je, suštinski, usmerio nastavak trke za obe reprezentacije.

Srbija da bi se plasirala direktno na Evropsko prvenstvo u poslednjem kolu mora da pobedi Ukrajinu na Marakani, a da Luksemburg iznenadi Portugaliju i otkine joj makar bod. Deluje kao nemoguća misija.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara