©MN Pres
©MN Pres

Šiljino remek-delo uzelo istorijski bod Čuki u 98. minutu

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 22:58

Gol Adžića probudio nadu Brđana, Ferencvaroš u završnici utakmice režirao preokret (1:2)

Idealan prijem na rubu šesnaesterca i neodbranjiv udarac iz okreta Aleksandra Pešića u osmom minutu nadoknade srušili su snove Čukaričkog i ostavili ga bez osvojenog boda i posle petog izazova u grupnoj fazi Lige konferencije (1:2).

Veče koje je mirisalo na uspeh i kraj negativne istorije Brđana na međunarodnoj sceni, preraslo je u košmar režiran na najbolniji mogući način, duboko u sudijskoj nadoknadi. Hrabri Brđani, uspeli su da značajno poprave utisak koji su ostavili na prethodnim međunarodnim koracima, a gol Luke Adžića rasplamsao je nadu u pomak sa nulte tačke. Štaviše, do 83. minuta čak je i san o pobedi delovao kao realan scenario, ali su pogoci Zakarijasena u 83. i Pešića u 98. minutu uticali da se srpski predstavnik od stadiona u Leskovcu za ovu godinu oprosti uz gorak ukus u ustima.

Izabrane vesti

Iako su izabranici Igora Matića pokazali da evropsko školovanje i bolne lekcije imaju efekta i drugi put ove jeseni su ostali praznih šaka protiv Ferencvaroša posle preokreta.

Raspoloženi Stafan Kovač već u ranoj fazi utakmice pokazao je da će zajedno sa Igorom Miladinovićem držati konce igre na sredini terena, a odličnom loptom na levi bok obavio je značajan deo posla u 11. minutu kada je proigrao Adžića koji je potom na fenomenalan način poslao loptu u malu mrežu za prednost domaćina.

Lopta u mreži gostiju nije predstavljala povod Brđanima da se odreknu borbe, te je Mihajlo Cvetković nastavio da muči štoperski dvojac Ferencvaroša, dok su Sisoko, Kovač i Miladinović sa dosta uspeha vodili borbu na sredini terena čime su sveli posao poslednje linije na minimum. Na individualni kvalitet Pešića i Traorea šampion Mađarske je tek periodično testirao Nenada Filipovića, ali su se pretnje Fradija svodile na periodične pokušaje sve do završnice utakmice kada je do izražaja došla smirenost i iskustvo izabranika Dejana Stankovića.

Upseo je gostujući tim da režira buđenje u 83. minutu preko Kristofera Zakarijasena koji je odličnui timsku akciju i proigravanje Balinta Katone sa desnog boka iz prve pretočio u izjednačenje. Iako je lopta u Filipovićevoj mreži predstavljala bolan udarac za domaćina, mogao je Čukarički da vrlo brzo režira odgovor preko Đoorđa Ivanovića koji se tri puta u kratkom periodu našao u centru pažnje pred golom rivala, ali je svaki put loše reagovao.

Konačno, šokantni preokret Ferencvaroš je režirao u osmom minutu nadoknade veoma atraktivnim golom Pešića, pa je Čukarički i pored vrlo dobrog utiska pretrpeo sedmi evropski poraz ove sezone i nastavio negativnu tradiciju neuspeha protiv rivala sa boljim plasmanom na UEFA rang listi koja traje čitavu deceniju.

Duelima petog kola Brđani su i matematički izgubili šanse u borbi za jesen u Evropi, dok je Fradi pred šesto kolo grupne faze u situaciji da mu je iz susreta sa Fjorentinom na domaćem terenu i remi dovoljan za plasman u narednu fazu takmičenja.

Izabrnicima Igora Matića sledi povratak obavezama na dva domaća fronta, a tačku na evropsku avanturu će staviti za dve nedelje na gostovanju Genku.

LIGA KONFERENCIJE - 5. KOLO

GRUPA F

Čukarički - Ferencvaroš 1:2 (1:0)

/Adžić 11 - Zakarijasen 83, Pešić 90+8/

Fjorentina - Genk 2:1 (1:1)

/Martinez Kvarta 45+4, Gonzales 79 penal - Kajembe 45/



tagovi

Liga konferencijeČukaričkiFerencvarošLuka Adžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara