(Reuter)
(Reuter)

Simeone udario na Srbina: Milinko Pantić nije legenda Atletiko Madrida!

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 19:11

Kuva na Metropolitanu i kad se čini da je sve potaman

Bura u Atletiku kad joj vreme nije. Taman je madridski tim prevazišao mini krizu, jer pre susreta sa Las Palmasom nije slavio na tri utakmice, na minule dve nije ni gol dao, a onda se raspucao protiv novajlije u Primeri i pokazao da je efikasan tim, iako je na susretima ispalio čak 36 nepreciznih hitaca.

A onda je iz prva dva šuta u okvi gola nagovestio trijumf 5:0. Te udarce je uputio Markos Ljorente, „devojka za sve“ u ekipi Kolćonjerosa. Bilo gde Dijego Simeone da ga stavi, izdanak Realove akademije će odigrati dobro. Tako ga je prvi put u sezoni poslao da igra špica, kako bi odmenio povređenog Alvara Moratu i umornog Antoana Grizmana, a ispalo je sjajno po Atletiko, koji je već u 20. minutu imao komotnu prednost zahvaljujući Ljorenteu.

Izabrane vesti

Tako se još jednom dokazalo da u Čolove ideje ne bi trebalo sumnjati. Iako je jedna i te kako poznata figura sumnjala. Neposredno pre početka meča na Metrpolitanu, nezadovoljan odlukom trenera reagovao je Milinko Pantić, bivši as Atletika, sada stručni konsultant u programu Radio Marka.

Ne mogu da razumem što Ljorente počinje kao centarfor. Tu se vidi Ćavijeva vrednost, ogleda se u poverenju dečacima iz omladinske škole. Pokazaće se protokom godina da je Ćavi odličan trener, da je daleko hrabriji od drugih za koje se veruje da su od njega bolji“, rekao je Pantić.

A na terenu – sve drugačije. Ljorente je podsetio na igrača kakav je pre nekoliko sezona bio na gostovanju Liverpulu, kad je sa dva gola pokorio Enfild, a Simeone dobio priliku da se naslađuje. Kad je meč okončan, novinari su mu preneli tu Pantićevu izjavu, konstatujuću da reči pripadaju „legendi Atletika“.

Sve povodom činjenice da je u sezoni 1995/96, kad je Atletiko predvođen Radomirom Antićem, osvojio titulu, Pantić bio jedan od najuticajnijih igrača. I u polju i po statistici, pa je dao deset golova u Primeri, a dodao još sedam u Kupu kralja, koji je, takođe, završio na stadionu „Visente Kalderon“. U očima mnogih navijača ima kultni status, dobio bistu ispred pomenutog objekta, kao svedočanstvo koliko je bio uticajan, međutim...

Legenda!? Ko? Legenda je naš voljeni Luis Aragones. On je legenda našeg kluba“,odbrusio je Simeone, uzdižući čuvenog golgetera, kasnije selektora Španije, istovremeno pokušavajući da ponizi Milinka.

Odavno Čolo i Pantić nisu baš najbolji drugari. Iako su dve sezone igrali zajedno. Mundo deportivo podseća da još se ni tad u svlačionicu nisu slagali, da bi se jaz produbio decembra 2011, kad je Atletiko poslednji put birao trenera. Tad se nagoveštavalo da bi Milinko Pantić mogao da dobije posao, ali su se čelnici opredelili za Argentinca i posle toga Srbin je više puta javno kritikovao Simeoneov stil igre, čak i kad rezultati nisu bili loši.

Kao sad...



tagovi

Dijego SimeoneMilinko PantićAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara