Fudbaleri Širokog Brijega (©YouTube)
Fudbaleri Širokog Brijega (©YouTube)

Širokom Brijegu izmiče Evropa, pobeda nad Igmanom imperativ

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 12:59

Poslednji meč 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na programu je ovog ponedeljka od 18 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle odigranih pet utakmica 25. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, zavesa na ovu rundu biće spuštena ovog ponedeljka. Poslednji duel igra se na Pecari, gde oba tima igraju jako važan duel. Domaći za Evropu, gosti za opstanak.

Izabrane vesti

18.00: (1,58) Široki Brijeg (3,70) Igman (5,60)

Široki Brijeg je u prvom delu sezone igrao jako dobro i dugo vodio bitku za prvo mesto sa Zrinjskim. Međutim, malo po malo, forma je krenula silaznom putanjom, a samim tim je i borba za Evropu počela da klizi iz ruku. Borac i Velež su uspeli da ih prestignu, ali na sreću sa širokobriježane bodovna zaliha je i dalje sasvim pristojna pa mogu držati korak za pozicijama koje vode na međunarodnu scenu. Trenutno su na četvrtom mestu sa 40 bodova, koliko ima i treći Velež, dok drugoplasirani Borac ima tri više. Sve u svemu, ukoliko misle da se dohvate Evrope, moraće tražiti trijumf u današnjem susretu, jer je pitanje da li će i koliko rivali za Evropu praviti kikseve.

Protivnik je, reklo bi se, idealan jer je domaćin favorit na papiru, iako u poslednje vreme i ne igra baš sjajno. Otkako je krenuo prolećni deo, u šest utakmica Široki je upisao samo jedan trijumf. Jednom su remizirali, dok su poraženi četiri puta. Previše za ekipu koja gaji evropske ambicije, pa će morati pronaći recept za bolje rezultate, jer u suprotnom mogli bi da ostanu uskraćeni za evropski cilj. Strateg domaćih Ivica Barbarić, jedini je trener koji je uspeo da do sada ostane u klubu od početka sezone, budući da su svi premijerligaški klubovi, minimalno jednom menjali trenera u toku ove sezone.

Igman je kvalitetna i iskusna ekipa koja je jako dobra u prekidima. Ova utakmica neće biti lagana, ali nijedna nije lagana jer se timovi bore za plasman u Evropu i ostanak pa su moguće oscilacije u igri i rezultatima. Naš cilj je pobediti ovu utakmicu, a da bismo taj cilj ostvarili potrebno je da budemo koncentrirani i fokusirani celu utakmicu. Moramo pokazati upornost i borbenost i samo na taj način možemo ostvariti dobar rezultat. Naša igra nije bila na nivou na kojem smo želeli. Uradili smo puno pogrešaka i to je nešto što želimo promeniti i poboljšati. Primili smo neke naivne golove, ali fudbal je živa materija i ne sme se gubiti fokus jer se u suprotnom može dogoditi greška koja menja tok igre“, istakao je trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Sa druge strane, Igman je mnogo ozbiljnija ekipa u prolećnom delu sezone, od kako je na klupu seo iskusni stručnjak Husref Musemić. Od ekipe koju su svi bili otpisali, do tima koji svakome može napraviti problem i koji se vratio u borbu za opstanak. Istina, Igman mnogo bolje igra na svom terenu nego što je to slučaj u gostima, budući da su osvojili bod samo u Trebinju, dok su na svom terenu upisali pobede nad Željezničarom i Posušjem. Ipak, put Pecare neće otići sa belom zastavom jer bi i eventualni bod mnogo značio u borbi za opstanak, jer se Igman izjednačio sa Slogom i Slobodom, pa bi bar nakratko pobegli iz opasne zone. Kod domaćina koji igra pod pritiskom, nije nemoguće.

Raduje me igra na našem terenu, ali moramo popraviti učinak na strani. Istina je da imamo težak raspored, ali mi se nalazimo u borbi za opstanak i nemamo opravdanja. Široki jeste favorit jer je njima utakmica bitna zbog Evrope, ali pokušaćemo da ostanemo neporaženi. Da li ćemo uspeti ne znam, ali imamo neki plan, i verujem da će nam doneti rezultat“, poručio je Husref Musemić pred ovo gostovanje.

Široki Brijeg i Igman su ove sezone igrali dva puta. Oba puta uspešniji je bio tim sa Pecare.

BIH 1 – 25. KOLO

Petak

Sarajevo – Sloga Doboj 1:1 (1:0)

/Kjeremeh 16 – Dadić 48/

Subota

Posušje – Sloboda 2:0 (2:0)

/Brković 15, Boban 40pen/

Velež – Leotar 2:0 (1:0)

/Vehabović 17, Haskić 70/

Borac Banjaluka – Zrinjski 0:3 (0:1)

/Ćuže 25, Bilbija 65pen, Sabljić 85/

Željezničar – Tuzla Siti 0:1 (0:1)

/Karić 24/

Ponedeljak

18.00: (1,58) Široki Brijeg (3,70) Igman (5,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Široki BrijegBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara