Verner (© Reuters)
Verner (© Reuters)

Sistem – to je ono kad dve godine trpiš i čekaš napadača koji daje golove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 22:45

Timo Verner ukrasio preokret Nemaca nad Ukrajinom (3:1) i doveo ih nadomak završnog turnira

Bilo je perioda kad su ozbiljno patili. Primera radi, na Mundijalu u Rusiji. Dve godine trepeli su promašaje, kiksirali protiv Švajcaraca, Turaka, ranije i Srba, ostajali bez pobeda u poslednjim trenucima (Holandija), ali kad se radi sistemski, a talenat prepozna i forsira, samo je potrebno sačekati procvat. I evo Nemaca sa ubitačnim oružjem i napadu, pošto je Timo Verner dokazao da je sposoban da golove u serijama i bude oslonac Pancer divizije u narednih deset godina.

Kao što su nekad bili Oliver Birof, Miroslav Klose, Mario Gomez, pa i Tomas Miler. Iako su svi različliti tipovi igrača. Nijednom od pobrojanih nije sličan sadašnji Čelsija i to je ono što ga čini teškim za čuvanjem, što se najbolje videlo u susretu petog kola Lige nacija. Verner je okrenuo utakmicu u korist ekipe Joahima Leva, ostavio Ukrajinu bez šansi za plasman na završni turnir, a svojoj reprezentaciji omogućio luksuz da u Sevilju putuje sa saznanjem da protiv Španaca ne mora da juri pobedu.

Izabrane vesti

Dovoljno je samo da ne izgubi, jer posle 3:1 Nemaca u Lajpcigu – stadionu na kome se Verner nadavao golova – te remija Crvene furije u Švajcarskoj (1:1) nazire se rasplet u Grupi 4 A divizije Lige nacija.

Elf je dobio tri boda, još važnije je da je dobio potvrdu da sistem funkcioniše. Počeo je Lev 15. godinu kao u ulozi selektora. Zna taj šta radi. Čak i kad mu ne ide, kad trpi kritike, kad se uvukao crv sumnje, istrpeo je Vernera i ovaj mu sad vraća. Šta znači poverenje u fudbalu...

A Timo se baš raspucao. Bez obzira na takmičenje (Premijer liga, Liga šampiona, Liga nacija) na klupskom i reprezentativnom planu dao je gol na svakoj od poslednjih pet utakmica. Na obračunu od poslednjih 17 dana ispalio čak sedam preciznih hitaca. Ukupno 15 pogodaka na 34 meča za državni tim. Deluje da će tek da sipa...

Pogotovo dok uz sebe ima Leona Gorecku, pošto se vezista Bajerna pozicionirao kao jedna od lidera i selekcije. Momak igra sa velikim samopouzdanjem, sam je pogurao domaćina do preokreta, u razmaku od deset minuta namestio dva gola, pa je poslednjih šest mečeva za selekciju ukrasio tako što je zaslužan za osam pogodaka (pet dao, tri namestio).

Nemci su prvi. Još samo da prežive gostovanje Španiji i boriće se za trofej Lige nacija. Sa ovakom raspucanim Vernerom možda ga i podignu.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A

Grupa 4

Nemačka – Ukrajina 3:1 (2:1)

/Sane 23, Verner 33, 64 – Jaremčuk 12/

Švajcarska – Španija 1:1 (1:0)

/Froljer 26 – Moreno 89/



tagovi

Timo VernerFudbalska reprezentacija NemačkeLiga nacijaJoahim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara