Jojić (© MN Press)
Jojić (© MN Press)

Siti grupa opet gleda ka Lučanima: Prati se Nikola Jojić, plan je da ide u Francusku ili Belgiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 17:49

Stopama Đorđa Gordića

Razvila je Siti grupa široku mrežu praćenja talenata širom planete, „peca“ igrače za koje proceni da vredi, a indikativno je da bi drugi put u samo godinu dana mogla da pazari u – Lučanima. Ne tako davno znali su Crvena zvezda i Partizan da prodaju igrače Mančester Sitiju, klubu za koji se „zakačila“ Siti grupa i iskoristila kao brend, a sad je to Mladost.

Mnogi su se iznenadili kad je Đorđe Gordić maltene samo što je promolio glavu na terenima Mozzart Bet Superlige potpisao za Siti grupu, onda ga ta kompanija prosledila na kaljenje u belgijski Lomel, a sličnim putem mogao i Nikola Jojić. Prema saznanjima Mozzart Sporta, 18-godišnji vezista, naglašenih ofanzivnih karakteristika, pod prismotrom je ljudi iz Siti grupe i velike su šanse da već tokom letnjeg prelaznog roka dođe do saradnje.

Izabrane vesti

Podsetimo, Mladost je Gordića prodala za 2.500.000 evra. Zasad nema informacija koliko bi Siti grupa dala za Jojića, ali ako se pogleda njegov uspon u tek okončanoj sezoni ima osnova da u Dragačevu možda razmišljaju i o većoj cifri. Tim pre što je sa tek 18 godina Jojić dao osam i namestio čak deset golova u prvoj sezoni u seniorskom fudbalu. Posebno se istakao u plej-autu, kad je ekipi Tomislava Sivića gorelo pod nogama, a pokazalo se da je snalažljiv pod pritiskom, jer je namestio gol Aleksandru Varjačiću i Nišu, bio čovek odluke u Ivanjici, a u poslednjem kolu kad se rešavalo pitanje za samo tri minuta se pogotkom i asistencijom postarao za preokret protiv imenjaka iz Novog Sada.

Pokazalo se tokom cele sezone da Nikola Jojić može da pokrije više pozicija u ekipi, bilo kao centralni vezni, bilo kao krilo, desno ili levo i ta raznovrsnost posebno se dopala skautima koji za interese Siti grupe prati mlade fudbalere na teritoriji Srbije. U Lučanima su svesni da im je još jedan biser u rukama i neće ga se lako odreći. A sledeći je već spreman, pošto Mladost veruje da će u kvalitet za evropsku scenu izrasti i napadač Uroš Sremčević (2006).

Siti grupa postoji od 2013, njen osnivač je Mansur bin Zajed, čoveka koji je od 2008. preuzeo rukovođenje Mančester Sitijem i učinio ga jednim od najboljih klubova sveta. Koliko se širi i kakav je uticaj Siti grupe vidi se po podatku da na svakom kontinentu ima makar po jedan klub ili udeo u njemu: u Evropi pet (Mančester Siti, Troa, Đirona, Lomel, Palermo), u Aziji tri (Jokohama Marinos, Mumbaj Siti i Sičuan), u Južnoj Americi dva (urugvajski Montevideo Siti Torke i brazilska Baija), po jedan u Australiji

(Melburn Siti) i Severnoj Americi (Njujork Siti).

Šuška se da bi Nikola Jojić, ako do saradnje Mladosti i Siti grupe dođe, najpre morao da prođe filter u razvojnom klubu, kao što su Troa ili Lomel.


tagovi

Mladost LučaniNikola Jojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara