Hulijan Alvarez (Afp)
Hulijan Alvarez (Afp)

Siti ozvaničio Aguerovog naslednika, ali ga projektovao tek za drugog špica

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 15:37

Hulijan Alvarez potpisao ugovor do 2027. godine i ostao na pozajmici u Riveru

Pre tačno deset dana odjeknula je bomba iz Argentine da Mančester Siti dovodi Hulijana Alvareza, a danas je taj posao i ozvaničen. Jedan od najvećih talenata Južne Amerike potpisao je ugovor do leta 2027. godine i Građanima iz džepa 23.000.000 evra. Kako je potvrdio njegov agent, popularni Pauk će ostati u Buenos Ajresu na pozajmici do decembra, a Siti će ukoliko bude želeo da ga povuče na Etihad na leto morati da doplati još 1.500.000 evra. Ukoliko River pre 6. jula bude eliminisan iz Kopa Libertadores, u tom slučaju će se Alvarez momentalno preseliti na Etihad.

Biće ovo druga najveća prodaja u istoriji slavnog kluba sa Monumentala - Alvarez će minimalno preskočiti 24.000.000 koliko je Bajer Leverkuzen platio Lukasa Alarija, dok transfer Havijera Saviole u Barselonu iz 2002. za 35.900.000 evra ostaje nedostižan. Čista Riverova zarada biće oko 18.700.000 evra, od čega će 1.000.000 pripasti malenom klubu Deportivo Atlaja u kojem se Alvarez razvijao do 16. godine.

Izabrane vesti

Finansijski detalji su jasni, a zna se i kakvu su mu ulogu u budućnosti namenili Građani. Prvenstveno se spekulisalo da bi i nakon kraja sage u Riveru, mogao da bude pušten na još jednu pozajmicu, ali prema pisanju uglednog Atletika, po dolasku u Mančester neće se seliti. Međutim, nije projektovan ni da bude prvi špic Sitija koji će na leto pojuriti Erlinga Halanda, a ako ne uspe njega, onda Aleksandera Isaka. Dakle, Alvarez je na duge staze viđen kao drugi špic Gvardiolinog tima, mada se to ne vidi iz izjave Ćikija Begiristajna.

“Hulijan je igrač kojeg smo pratili neko vreme. Sposoban je da igra na više pozicija u napadu i čvrsto verujemo da je jedan od najboljih mladih ofanzivaca Južne Amerike. Jako sam srećan što smo ga doveli i nadam se da će ovde imati prave uslove da razvije svoj potencijal i postane igrač svetske klase", rekao je sportski direktor Sitija.

Igrama u 2021. godini zapalio je Argentinu i Južnu Ameriku, ali će morati da sačeka bar nekih sedam. osam meseci kako bi podigao temperaturu na starom kontinentu. Zbog visine od 170 centimetara i činjenice da dolazi iz Argentine u Siti, već je proglašen naslednikom Serhija Aguera, jednim od najvećih, ako ne i najvećim fudbalerom u istoriji engelskog kluba. Sve to naravno jednog dana moraće da opravda na terenu.

Ipak, argentinski fudbal ne može da se poredi sa evropskim, posebno ne sa Premijer ligom. A Alvarez je do sada u dresu Rivera postigao 36 i namestio 25 golova na 96 utakmica.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Transferi uživoRiver PlejtMančester SitiHulijan Alvarez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara