Sjaj Partizanove dece iza juga Marakane: Dali tri komada pojačanoj Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 13:52

Crno-beli slavili u derbiju omladinske lige – 3:1

Partizanova deca zasijala su iza juga Marakane! Crveno-beli su bili favoriti, posebno što je tim Zorana Rendulića dobio pojaačnja iz prvog tima poput Lekovića, Stankovića, Motike i Mijatovića, ali je današnji derbi omladinske lige Srbije zasluženo pripao Partizanu – 3:1. Na taj način tim iz Humske je pretekao večitog rivala na tabeli i izjednačio se sa kragujevačkim Radničkim (oba tima imaju po 18).

Strelci za ekipu Nenada Stojakovića bili su Petrović i Mirčetić, dok je i Vidojević "pripomogao" Partizanu nespretnim autogolom.Jedini pogodak za Zvezdu, u tom momentu za 1:1, postigao je Jovan Mijatović na vrlo efektan način.

Izabrane vesti

Partizan je mnogo bolje ušao u utakmicu, kontrolisao igru, imao dve prilike, od toga je jednu prečka preko Vlahovića, a onda je posle akcije i asistencije Jevremovića na desnom krilu, gol postigao Mihajlo Petković, momak koji uveliko radi sa seniorskim timom.

Zvezdi ništa nije polazilo za rukom u tim momentima. Crveno-beli nisu mogli da naprave konkretnu akciju, sve do 29. minuta. Međutim, prvi put kada su napravili višak, crveno-beli su stigli do gola. Posle centaršuta sa leve strane Jovan Mijatović je izveo akrobaciju i polumakazicama sa 16 metara pogodio sam ugao.

Drugo poluvreme Zvezda bolje počela, imala i zicer preko Nemanje Motike, kome je golman Mihajlović odbranio šut glavom sa pet metara i još nekoliko opasnih napada. Partizan se tada branio, imao je u tom periodu samo jedan pokušaj preko Trifunovica, ali ih je "pogurao" veliki kiks štopera Zvezde Vidojevića, koji je postigao autogol za 1:2. Od tada sve je bilo u rukama Partizana.

Ključni detalj drugog dela je izmena Stojakovića koji je, umesto Petkovića, na teren poslao Mirčetića, a ovaj posle samo tri minuta i sjajne akcije lobovao golmana za 1:3.


tagovi

Jovan MijatovićomladinciFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara