Sjajna vest: Miha predvodi Bolonju protiv Milana

Vreme čitanja: 8min | ned. 08.12.19. | 11:15

Drugi aspekti su su neka vrsta derbija između Bolonje ili bolje reći Mihajlovića i Milana za Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je sve bliži Milanu, ali nije još uvek sve gotovo i Bolonja se ne predaje.

 

(Od dopisnika MOZZART SPorta iz Rima) 

Izabrane vesti

Peti put u ovoj sezoni Siniša Mihajlović će voditi svoje momke pored aut-linije. Večerašnji duel sa Milanom ima ukus trostrukog dvoboja: od tri boda u igri, preko sudara dvojice bivših trenera (Pioli je bio na klupi Bolonje tri godine, Miha godinu dana na Milanovoj), do okršaja za Ibrahimovića. Veoma interesantan meč se igra u Ređo Emiliji gde Kaljari protiv Sasuola želi da nastavi svoju pozitivnu seriju od 12 utakmica bez poraza u Seriji A, ali i da  pretekne Romu na tabeli i da se vrati u zonu Lige šampiona. U Torinu će biti dramatičan meč za trenere Granata i Ljubičastih, Macarija i Montelu, ko izgubi moći će da počne da pakuje kofere. Ništa manje dramatično neće biti ni u Ferari gde se sreću dva poslednjeplasirana tima Spal i Breša. Na Marasiju nas čeka meč za “X”: Samp je na poslednja četiri meča pred svojim navijačima tri puta remizirala, a Parma se vratila sa poslednje tri gostovanja svaki put sa bodom u krčagu. 

MILAN - BOLONJA 

Najznačajnija vest je da će Siniša Mihajlović voditi svoju ekipu pored aut linije na Dal’Ari protiv Milana. Drugi aspekti su neka vrsta derbija između Bolonje ili bolje reći Mihajlovića i Milana za Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je sve bliži Milanu, ali nije još uvek sve gotovo i Bolonja se ne predaje. 

Tim iz Emilije je galvanizovan pobedom na Napolijem prošle nedelje, večeras je pred Bolonjom novi tabu koji mora da sruši: Milan. Bolonja ne zna za pobedu protiv Milana na Dal’Ari već 17 godina, od 2002. godine. 

Medel neće biti u protokolu meča zbo kartona dok se Sorijano i Krejči nadaju da će se oporaviti za sledeći meč u Seriji A protiv Atalante. Dajks će se vratiti tek na proleće u pogon Bolonje. 

Siniša ima nekoliko nedoumica oko sastava. U odbrani Mbaje i Densvil su u konkurenciji za mesto desnog beka, Džemaili i Svanberg su u baražu za mesto iza Palasija  dok se Skov Olsen i Orsolini nadaju da će kompletirati trio iza argentinskog špica.

Bolonja 4-2-3-1: Skorupski; Tomijasu, Bani, Danilo, Mbaje; Šuten, Poli; Skov Olsen, Džemaili, Sansone; Palasio 

Kao što Siniša Mihajlović večeras vodi svoj tim protiv bivšeg kluba tako i Pioli predvodi Milan protiv kluba u kome se, praktično, afirmisao kao trener i napravio kvalitativan skok koji mu je omogućio da kasnije trenira Lacio, Inter, Fjorentinu. 

Milan se nije odrekao snova o učešću u Ligi šampiona sledeće godine. Međutim, da bi ostvario taj uspeh mora da napravi podvig koji niko nije do sada: nijedan tim u eri tri boda, u poslednjih 25 godina, nije uspeo da stigne do najprestižnijeg takmičenja sa tako malo osvojenih bodova posle 14 kola (17). 

Milan je ove godine samo jednom vezao dve pobede u Seriji A. Pioli ima sve igrače na raspolaganju osim Duartea. Jedine dve nedoumice za sastav Rosonera se odnose na sredinu terena gde su u konkurenciji za jedno mesto Kesi i Krunić i u špicu: Pjontek ili Leao. Inzagijevo prokletstvo je pogodilo i Poljaka, samo tri gola u ovoj sezoni od kojih dva sa bele tačke. Pioli je ozbiljno u dilemi da li pruži još jednu šansu Pjonteku ili da zaigra na kartu Portugalca, u iščekivanju Zlatana Ibrahimovića

Milan 4-3-3: Donaruma; Konti, Musakjo, Romanjoli, Ernandez; Kesi, Benaser, Bonaventura; Suso, Pjontek, Čalhanoglu. 

SASUOLO - KALJARI 

De Zerbijev tim ulazi silno motivisan na današnji meč sa Kaljarijom posle istorijskog remija protiv Juventusa u Torinu. Sasuolo nije nikada izgubio od Kaljarija u Ređo Emiliji u Seriji A, ali je isto tako interesantan podatak da od ukupno 10 odigranih mečeva dva tima, čak polovina je završena nerešenim rezultatom. Ipak, navijače Sasuola brine činjenica da su njihovi ljubimci izgubili četiri od poslednjih pet mečeva na Mapei stadionu u Seriji A, plus poraz u Kupu Italije od drugoligaša Peruđe pre par dana. 

Veliki debi pred svojim navijačima će imati golman-tinejdžer Stefano Turati koji je zadivio fudbalsku Italiju prošle nedelje na Alijanc stadionu. Prvi golman Konsilji će morati zbo povrede da preskoči i meč sa Kaljarijem, a Pegolo je još uvek rovit. Van stroja su i dalje, pored Konsiljija, Defrel i Kirikeš koji će se vratiti na raspolaganje posle Božićnih praznika. 

Dobra vest za navijače Sasola je oporavak Berardija, ali će najbolji igrač tima iz Emilije početi meč na klupi i dobiće priliku u drugom poluvremenu.  Trener Sasuola mora da reši samo dva pitanja oko sastava. U odbrani su Romanja i Peluzo kandidati da prave društvo Marlonu ispred mladog Turatija dok je naš Đuričić u prednosti nad Traoreom i najverovatnije će biti potvrđen u ulozi ofanzivnog plejmejkera. 

Sasuolo 4-3-1-2: Turati; Toljan, Marlon, Romanja, Kirijakopulos; Dankan, Manjaneli, Lokateli; Đuričić; Kaputo Boga. 

Kaljari se nalazi u fantastičnoj seriji od 12 utakmica bez poraza. Posle jučerašnjeg kiksa Juvea na Olimpiku, nijedan tim u Seriji A ne može da se pohvali tako dugačkim nizom pozitivnih rezultata. Klub sa Sardinije dolazi u Ređo Emiliju oslabljen jer ne može da računa na golmana startera Olsena ( još tri utakmice zabrane zbog crvenog kartona protiv Lećea), kao i na Kastra, Birsu i Čepitelija 

Sjajnu atmosferu u redovima Kaljarija kvari slučaj Nandez, mada trener Maran tvrdi da spor igrača sa klubom oko klauzula koje se tiču autorskih prava ne utiču na njegov izbor. Nandez će početi meč na klupi jer je dobio udarac u stopalo na treningu i iz predostrožnosti će biti pošteđen. Na njegovom mestu će igrati Jonica dok su Farago i Kačatore kandidati za poslednje slobodno mesto u timu. 

Kaljari 4-3-2-1: Rafael; Kačatore, Pizakane, Klavan, Pelegrini; Jonica, Čigarini, Rog; Najngolan, Žoao Pedro; Simeone. 

DUŠAN VLAHOVIĆ PONOVO U STARTNOJ POSTAVI

TORINO  - FJORENTINA

Jedno je sigurno: ovog popodneva bi trebalo da vidimo golove na stadionu Grande Torino. Na poslednjih pet mečeva u Torinu oba tima su redovno postizali golove sa prosekom od gotovo tri gola po utakmici. Današnji sudar ima i ukus sudbonosnog za dvojicu trenera. I za Macarija i za Montelu bi poraz ovog popodneva mogao da bude koban pošto im se obojici ljulja klupa. 

Valter Macari mora da saseče u korenu negativan trend budući da je njegov tim izgubio poslednja dva meča na svom terenu. Neće mu biti nimalo lako jer je Torino drastično oslabljen. Ne samo da je povređen najbolji igrač i kapiten tima Beloti nego su van pogona i naš Lukić, Jago Falke, Lijanko, Pariđini dok će Edera biti na tribinama zbog kartona. Imajući u vidu urgentnu situaciju, Macari će najverovantije morati da proguta žabu i pošalje na teren Zazu sa kojim se gotovo potukao pre dve nedelje. 

Torino 3-4-2-: Sirigu; Ico, Nkulu, Bremer; De Silvestri, Bazeli, Rinkon, Ansaldi; Verdi, Berenger; Zaza.

Vinčenco Montela i dalje ne uspeva da uhvati ritam pobeda na klupi Fjorentine. Od kako se vratio na klupu Ljubičastih samo je Đenova ostvarila manje pobeda u Seriji A: šest prema pet. Fjorentina je nanizala tri poraza zaredom a sa mečom protiv Torina počinje triler triling utakmica u Seriji A do Božića jer posle Granata igraju sa Interom i Romom na Frankiju. Od ishoda tih mečava zavisi da li će Montela i u 2020. biti trener u Firenci. 

Nad Montelom lebdi senka Rina Gatuza. Novi vlasnik Fjorentine  Komiso je rodom iz Kalabrije, kao i Gatuzo i ne krije svoje simpatije prema zemljaku u kome prepoznaje svoju srčanost. Montela neće moći da računa zbog povreda na Riberija, Boatenga i Pecelju, tako da će Dušan Vlahović dobiti još jednu priliku da predvodi napad Ljubičastih od prvog minuta. 

Fjorentina 3-5-1-1: Drongovski; Milenković, Čekerini, Kaseres; Kjeza, Pulgar, Badelj, Benasi, Dalbert; Kastrovili; Vlahović. 

SPAL - BREŠA

Borba između davljenika na stadionu u Ferari ovog popodneva. Spal i Breša su zajedno osvojili 16 bodova i najozbiljiji su kandidati za ispadanje iz Serije A. Praktično za Sempličija i Korinija, koga je predsednik Breše Čelino ekspresno vratio posle neuspešnog eksperimenta sa Grosom, ovo je poslednja slamka spasa. Ko osvoji tri boda imao bi bar mali tračak nade na horizontu da spase prvoligaški status. 

Spal je već sedam mečeva bez pobede i na tih sedam utakmica postigao je samo tri gola. Odlazak Lacarija se svakim danom sve više oseća u Ferari, posebno Petanja koji ni izbliza nije tako ubojit kao što je bio prethodnih sezona sa aktuelnim igračom Lacija. Treneru Sempličiju odmaže mnogo i veliki broj povređenih igrača, čak šestorica igrača su na prinudnom odmoru: Reka, Strefeca, Sala, Di Frančesko, Fares i D’Alesandro. Zbog odsustva pojedinih startera Sempliči je primoran i da promeni formacijsku postavku i proba sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Novinu bi trebalo da predstavlja i ofanzivni plejmejker iza dvojice napadača za koju konkurišu Valoti i bivši igrač Partizana Janković. 

Spal 4-3-1-2: Beriša; Čonek, Vikari, Tomović, Igor; Misiroli, Valdifjori, Kurtić; Valoti; Paloski, Petanja. 

Breša je stigla u Feraru sa bremenom od šest uzastopnih poraza. Serija je još negativnija ako se uzme u obzir da je na poslednjih devet mečeva u prvenstvu Breša izvukla samo jedan bod protiv Fjorentine na Rigamontiju. Trener Korini se nalazi pred dilemom da li da ukaže poverenje Mariju Baloteliju ili da zaigra na kartu tandema Toregrosa - Donaruma koji je doveo Brešu u Seriju A. 

Breša 4-3-1-2: Joronen; Sabeli, Čistana, Čanselor, Mateju; Bizoli, Tonali, Ndoj; Romulo; Baloteli, Toregrosa.

SAMPDORIJA - PARMA 

Iskusni kormilar Sampdorije Klaudio Ranijeri mora da razbistri glave svojih igrača posle dvostrukog poraza od Kaljarija u par dana i vrati u šine tim koji je bio na 15 minuta od velikog podviga na Sant’Eliji prošlog vikenda. Raspoloženje u timu je podigla odluka predsednika kluba Ferera da produži ugovor Kvaljareli za još godinu dana. Fabio nije ubojit kao prošle sezone, ali je sa četiri gola najbolji strelac svog tima. 

Otkako je preuzeo Samp, Klaudio Ranijeri nije osetio gorčinu poraza na Marasiju: tri remija i pobeda. Ako se uzme u obzir i da je Parma na poslednja tri gostovanja ubeležila “X”, onda nerešeni ishod se nameće sam po sebi kao “sigurica”. 

Ranijeri ima prilično veliki broj igrača u ambulanti. Bareto, De Paoli, Bertolači, Bonacoli, Berežinski. Po svom običaju, Ranijeri će i protiv Parme igrati u formaciji 4-4-2 a jedina nedoumica je na sredini terena između Vijere i Linetija. Gaston Ramirez će biti potvrđen u ulozbo spoljnog veznog po desnom boku. 

Sampdorija 4-4-2: Audero; Torsbi Ferari, Koli, Muru; Ramirez, Ekdal, Vijera, Jankto; Gabijadini, Kvaljarela. 

Kao što smo rekli Parma se sa tri poslednja gostovanja vratila sa po jednim bodom kući. Iskusni Žervinjo i super talentovani Kuluševski su garancija za tim D’Averse, a tu je i Slovak Kucka koji bi mogao da igra večeras u ulozi “lažne devetke” budući da Ingleze i Karamo nisu i dalje u top kondiciji. 

U odbrani će Bruno Alveš i Dermaku biti u neizvesnosti do kraja ko će biti poslat na teren Marasija, isto važi i za Barilu, Brugmana i Grasija koji konkurišu za dva od tri mesta na sredini terena. 

Parma 4-3-3; Sepe; Darmjan, Jakoponi, Alveš, Galjolo; Ernani, Brugman, Barila; Kuluševski, Kucka, Žervinjo. 

SERIJA A - 15. KOLO: 

Petak

Inter - Roma 0:0

Subota

Atalanta - Verona 3:2 (1:1)
/Malinovski 44, Murijel 64pen, Đimsiti 90+3 - Di Karmine 23, 57/

Udineze - Napoli 1:1 (1:0)
/Lazanja 32 - Zjelinski 69/

Lacio - Juventus 3:1 (1:1)
/Luiz Felipe 45+1, Milinković Savić 74, Kaisedo 90+5 - Ronaldo 25/ 

Nedelja

12.30:  (2,70) Leće  (3,15)  Đenova (2,70) 
15.00:  (2,05) SPAL  (3,40)  Breša (3,70) 
15.00:  (2,50) Torino  (3,20)  Fiorentina (2,95) 
15.00:  (2,55) Sasuolo  (3,35)  Kaljari (2,75) 
18.00:  (2,00) Sampdorija  (3,40)  Parma (3,90) 
20.45:  (2,85) Bolonja  (3,30)  Milan (2,50) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

PišeŽeljko PANTELIĆ
FotoReuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara