Sjajne vesti iz Dohe: Svi su spremni, Vlahović i Kostić u startnoj postavi protiv Kameruna

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 21:21

Deluje da ćemo sudbonosni meč dočekati sa najjačim timom

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Biće kompletna srpska javnost na žeravici do ponedeljka ujutru, za kada je zakazan drugi duel Orlova na Mundijalu u Kataru protiv Kameruna. Jasno je da posle poraza od Brazila selekcija Dragana Stojkovića Piksija nema pravo na grešku. Verujemo svi da će Srbija odigrati kako zna, a prema poslednjim informacijama iz Dohe Orlovi će se afričkoj selekciji suprotstaviti u najjačem sastavu.

Izabrane vesti

Prema informacijama Mozzart Sporta postoji velika verovatnoća da od prvog minuta mesto u sistemu Dragana Stojkovića pronađu Dušan Vlahović i Filip Kostić. Jasno je da bi takav scenario doneo Orlovima kvalitet više, ujedno i psihološki ih podigao pred utakmicu koju moraju da dobiju.

Veliki znak pitanja stajao je iza Dušana Vlahovića još na početku priprema za turnir u Kataru. Superstar Juventusa proskočio je nekoliko ligaških mečeva u dresu Stare Dame, i potom se trkao sa vremenom u Staroj Pazovi. Optimista je bio selektor Dragan Stojković Piksi, čak je i generalna proba protiv Bahreina nagovestila da će Vlahović dočekati Mundijal u pravom raspoloženju. Blistao je u drugom poluvremenu protiv nedoraslog rivala, nije bilo ni nagoveštaja nešto duže pauze...

Međutim, Dragan Stojković se odlučio da Vlahović premijeru u Kataru počne na klupi. Sasvim razmuljivo, ako se zna da sjajni srpski napadač poslednji takmičarski duel odigrao 21. oktobra protiv Empolija i da nije bio na 100 posto mogućnosti kada je reč o fizičkoj spremi. Posle toga Dušan je preskočio utakmice protiv Lečea, Intera, Verone i Lacija. Jasno je da je nedostatak takmičarskog ritma uticao na Vlahovića, koji je dobio šansu u 66. minutu protiv Brazila. Odigrao je jedan interval meča Dušan u tandemu sa Mitrovićem, bio je to period igre kada su Orlovi bili sposobni da prebace težište na igru Karioka. Ali je bilo vidljivo da mu nedostaju minuti.

Iako rovit Vlahović je trenirao punim intenzitetom poslednjih dana, što jasno pokazuje da je spreman da zauzme mesto u timu. Slična konstatacija važi i za Filipa Kostića.

On je povredio mišić u poslednjoj takmičarskoj utakmici za Juventus. Morao je da ga Stojković poštedi napora u Bahreinu, zatim otkrio da je neizvestan za duel protiv Brazila. Očigledno je bilo da niko iz tabora Srbije nije želeo da preuzima rizik i pošalje Kostića od prvog minuta na teren protiv Brazila. Posebno što je meč bio jako intenzivan.

Sigurno je da Filip Kostić nije na maksimumu kada je fizička sprema u pitanju, ali da bi mogao da povuče tim ka velikoj pobedi nad afričkim Lavovima. Njegovo prisustvo je fundamentalno za sistem Dragana Stojkovića, posebno što bi Srbija u ponedeljak mogla da zaigra sa tandemom napadača Mitrović-Vlahović. Dakle, biće nam potrebni jaki bokovi i centaršutevi. A to je supersonični Šumadinac jedan od najboljih u Evropi.

Očekuje se i da Sergej Milinković Savić bude u timu, tokom jutra mu je spao otok na nozi, koji je bio posledica duela sa Kazemirom. Najbolji strelac srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović više nije pod upitnikom.

Sluti na lepe vesti.


tagovi

Katar2022Dušan VlahovićFilip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara