(©Reuters)
(©Reuters)

Skaloni: Kakav Mesi ima uticaj u svlačionici na saigrače, nemoguće je dočarati

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 21:19

„Sa kakvim divljenjem ga gledaju i slušaju, to je neverovatno“, kaže selektor Argentine

Apsolutni gazda. I to onaj čije vođstvo, čije vrline niko, baš niko u timu ne dovodi u pitanje.

Lionel Mesi je ostvario najveći životni cilj, osvojio je svetsku titulu sa Argentinom, a njegovi saigrači mu to nikad neće zaboraviti, niti će naći dovoljno načina da mu se zahvale.

Izabrane vesti

To koliko fudbaleri Argentine gledaju u Mesija kao u boga, videlo se tokom svakog minuta, tokom svakog slavlja u Kataru, a o tome je pričao za Marku i selektor šampionata sveta Lionel Skaloni.

Mesi kada je došao u tim, malo pomalo je shvatao kakva je njegova uloga. Čim je došao, počeo je da priča u svlačionici, osetio se komotno. On je lider na terenu, to svi vide, ali isto tako uvek nađe prave reči da kaže u svlačionici. Ono što prenosi na igrače je nešto što nikada nisam video ni kao igrač. To je jako teško objasniti, ljudi bi trebalo da vide taj uticaj koji ostvaruje na saigrače kada govori. Kako ga saigrači gledaju i slušaju, to oduševljenje njim. To je neverovatno, stvarno je jako teško dočarati“, pričao je Skaloni.

Posle nekoliko neuspeha sa Argentinom Mesi se oprostio od reprezentacije. Ali je Skaloni, kada je postavljen za vršioca dužnosti selektora, uspeo da ga ubedi da se vrati. Otkrio je i kako.

Ključna reč je bila – uživanje. Prva stvar koju smo mu rekli je da želimo da se vrati i da uživa na terenu. Da ćemo napraviti takav ambijent da će moći da razmišlja samo o terenu, ni o čemu drugo. Napravićemo oko tebe tim u kojem ćeš se osećati komotno. U stvari, sve je bilo lako, jer Leo voli da igra za reprezentaciju, uživa u tome, pa kako onda da ne bude srećan“.

Prelomna tačka u svemu je bilo osvajanje Kupa Amerike u Brazilu.

Mesi je skroz uživao na tom Kupu Amerike i osećao se prijatno u timu, sa saigračima. Bilo je sjajno što su se svi momci osećali komotno u njegovom društvu. Mogli su da budu ono što su, nisu morali da nešto glume. De Pol je bio isti kao uvek, Paredes, svi. I svi su mu postavljali razna pitanja koja drugi ne bi. Mislim da je i Leo mnogo naučio tada o uticaju koji ima na druge“.

Na pitanje da li misli da će Mesi igrati i na narednom Mundijalu, Skaloni je rekao:

„Znajući kako se oseća, koliko je srećan na terenu, pogotovo kada nosi dres Argentine... Godine jesu hendikep, ali njegov ostanak u timu bi sigurno doneo nešto... Da se zaustavim ovde, pa ćemo videti“, istakao je Skaloni. 


tagovi

Lionel MesiLionel Skalonifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara