Vladimir Jugović (Star sport)
Vladimir Jugović (Star sport)

Skener Vlade Jugovića: Malo sam bio Rabio, malo Luis Alberto, a pre bih izabrao Francuza

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 12:40

Uoči derbija između njegovh bivših klubova

Italija i Evropa ga pamet kao jednog od najboljih veznih igrača iz ere najjače lige na svetu. Kada je 90-ih praktično sve što vredi u svetskom fudbalu igralo u moćnoj Seriji A, Vladimir Jugović je bio fudbaler čije ime se izgovaralo sa ogromnim poštovanjem. Strrrlac penala koji je Juventusu doneo drugu i poslednju titulu prvaka Evrpe...

Pokazalo se da je bio moderan fudbaler ispred tadašnjeg vremena i inspiracija mnogim kasnijim veznim igračima. Trenirali su ga velikani poput Marčela Lipija i Svena Gorana Eriksona kod kojih je bio nezamenjiv, igrao je u strašnim timovima Sampdorije, Juventusa, Lacija, Intera... Igrao je i kod Ariga Sakija u madridskom Ateltiku. Bio je saigrač sa legendama poput Roberta Mančinija, Anđela Perucija, Siniše Mihajlovića, Pjetra Vjerhovoda, Đanluke Paljuke, Kristijana Vijerija, Alesandra Del Pjera, Ruda Gulita...

Izabrane vesti

Zato je Vladimir Jugović i dalje marka na Apeninima, zato se njegovo mišljenje i danas ceni. Ugledna Gazeta delo Sport je danas objavila intervju sa Jugovićem, dva dana pred okršaj njegovih bivših klubova Juventusa i Lacija. I borbe dvojice sjajnih veznih igrača Adrijana Rabioa i Luisa Alberta. Popularni Juga je skenirao fudbalere za koje se veruje da će držati ključeve utakmice i konačnog ishoda u rukama.

Vladimire, da li više vidite sebe u igri Rabioa ili Luisa Alberta?

Ja sam bio nešto između. Imao sam dobru nogu, ali nisam bio baš ofanzivan kao Španac. Istovremeno sam obavljao dosta defanzivnih zadataka iako nisam imao fiziku Rabioa“.

Bio je to neki drugi fudbal u odnosu na današnji...

Da, iako mislim da bi se današnji Rabio dobro uklopio u nekadašnji sistem 4-3-3 koji smo igrali kod Lipija u Juventusu. U to vreme bi Luisa Alberta smatrali ofanzivnim vezistom, klasičnom „desetkom“ kojih je tada bilo“.

Koji od njih dvojice je danas važniji za svoj tim

„Obojica su važni ali iz različitih razloga. Rabio je ključni čovek za balans Juventusa. Jak je, dobro se ubacuje, dobija duele i ima dobru igru glavom. Sa druge strane, Luis Alberto ima kvalitet da potezom okrene utakmicu. Dribling, gol ili asistencija... Kao što se nedavno desilo u Napulju“.

Kada bi morao da izabere jednog od pomenute dvojice

„Verujem da su obojica važni svojim trenerima. Različiti su i imaju drugačije zadatke na terenu iako na papiru u postavkama Alegrija i Sariju deluju da igraju slične pozicije. Ako bih baš morao da biram, Rabio mi je raznovrsniji. Sećam ga se još kao klinca, iz finala EP za omladince 2013. godine kada su za Srbiju igrali Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović. Bio je najopasniji igrač Francuske iako smo ih pobedili na kraju“.


tagovi

Vladimir Jugović

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara