Škoti igrali kao u transu, Ukrajinci nisu mogli da prežive Hempden! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 22:37

Ostrvljani slavili sa 3:0, moglo je da bude mnogo ubedljivije

Škotska je donekle izmirila račune sa Ukrajinom. Boleo je Tartan Armiju martovski poraz u baražu za odlazak na Mundijal u Kataru od večerašnjeg rivala, i možda su zbog toga Škotri odigrali kao u transu. Bez ikakve sumnje tim Stivena Klarka odigrao je jedan od najboljig mečeva u novijoj istoriji. Veliku inicijativu naplatili su u u 70. minutu kada je Džon Megin otresao Bondara i potom pogodio Trubinovu mrežu - 3:0. Kasnije je samo rezervista Dajks postavio konačan rezultat.

Slavili su Škoti, domogli se prvog mesta u grupi Lige nacije, ali da je bilo pravde rezultat bi bio drugačije. Preživljavali su Ukrajinci veliku inicijativu Škotske na Hempden parku, ni sami ne verujući da tako dugo drže nulu.

Izabrane vesti

Ništa nije funkcionisalo u redovima gostiju. Bili su mlaki, neotporni na agresiju i visok presing Škota.

Posebno je Škotska bila inspirisana u drugom poluvremenu. Neverovatno je iz kakvih sve pozicija domaći tim nije uspeo da pogodi mrežu. Samo je napadač Če Adams imao tri kolosalne prilike. Nije znao da pronađe šifru za Trubina, koga je spašavala i prečka.

Igrali su Škoti kao kreativno, atipično za ostvrske selekcije tog ranga. Bili su domaći mnogo svežiji od favorizovanog rivala, jači u svakom duelu. O odnosu snaga dva tima govore i pokušaji: čak 22 šut imali su Škoti ka golu Ukrajine.

Zaslužili su domaći da pobede i stignu do prvog mesta u grupi dva kola pre kraja takmičenja. Savršeno je vodio i pripremio meč Stiv Klark, koji je pojačao pritisak na odbranu Ukrajine uvođenjem Dajksa. Upravo je pomenuti igrač trzajem glavom postavio konačan rezultat. Postigao je dva gola za sedam minuta, gotovo na identičan način. Sjajnim skokom posle kornera. Za hvalospeve i pesmu u Glazgovu.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA

GRUPA 1

Sreda

Škotska - Ukrajina 3:0 (0:0)

/Megin 70, Dajks 80 i 87/



tagovi

Liga nacijaŠkotskaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara