Muhamed Tidžani (©YouTube)
Muhamed Tidžani (©YouTube)

Slavija „iskopala“ iz druge lige još jednog Nigerijca kao zamenu za Olajinku

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 10:01

Muhamed Tidžani je već prošao medicinske preglede i sada je preostalo samo da se praški klub dogovori sa Banjik Ostravom oko obeštećenja

Odlazak Pitera Olajinke u Crvenu zvezdu ostaviće ogromnu prazninu u timu Slavije iz Praga. Nigerijac je bio jedan od ključnih igrača za uspehe češkog velikana u poslednjih pet sezona, neće biti lako popuniti njegove kopačke, a u Pragu su procenili da bi to mogao da uradi Olajinkin sunarodnik. Izbor je pao na pet godina mlađeg Muhameda Tidžanija, koji bi trebalo uskoro da potpiše ugovor sa Slavijom.

Reč je o ofanzivcu Banjik Ostrave, nekadašnjem mladom reprezentativcu Nigerije. Tidžani ima 22 godine, a češki portal Sport javlja da je on već prošao medicinske preglede i da je sada preostalo samo da se Slavija i Banjik dogovore oko detalja obeštećenja. Ne bi trebalo da bude previe problema, iako 191 centimetar visoki Afrikanac ima ugovor sa timom iz Ostrave do kraja 2024. godine.

Izabrane vesti

Prošlu sezoni je Tidžani proveo u drugoj ligi Češke, igrao je na pozajmici za SILON. Postigao je 12 golova, što je očigledno bilo dovoljno da privuče pažnju skautima Slavije.

Nije Nigerijac jedini napadač kojeg će Slavija dovesti ovog leta. Jedan posao je već ozvaničen, 24-godišnji Mojmir Čitil će 1. jula zvanično postati ugovorom vezan za vicešampiona Češke. Za potpis češkog centarfora Slavija je platila Sigmi obeštećenje od 590.000 evra.

Crveno-beli će, pojačani Tidžanijem i Čitilom, kao osvajači Kupa Češke da igraju kvalifikacije za Ligu Evrope od 3. kola. Ako preskoči prvu prepreku, Slaviji će potencijalni rival u plej-ofu da bude Čukarički.



tagovi

Muhamed TidžaniPiter OlajinkaLetnji prelazni rok 2023Slavija PragČeška 1Banjik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara