Slavija iz Praga bi da vrati Olajinku, Zvezda nije raspoložena

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 16:49

Navodno Česi spremni da ponude 3.000.000 evra

Dešavanja u narednom prelaznom roku pratiće se kao mečevi Crvene zvezde u Ligi šampiona. Očekuje se, pre svega, nekoliko jakih izlaznih transfera i rasterećenje igračkog kadra, ali internacionalac iz Nigerije Piter Olajinka i dalje bi trebalo da bude jedan od udarnika Zvezdine šampionske trke sa Partizanom. Nije se raspravljalo mnogo o statusu krilnog napadača u Ljutice Bogdana, sve do trenutka dok njegov bivši klub, Slavija iz Praga nije pokazao ozbiljan interes da ga vrati u glavni grad Češke.

Vest o tome plasirali su i pojedini mediji iz Praga i oduševili navijače Slavije, pošto je u tom klubu Piter Olajinka imao status ekvivalentan Aleksandru Kataiju u Crvenoj zvezdi. Najbolji je strelac stranac u istoriji češkog kluba, kada je reč o međunarodnim utakmicama, veliki ljubimac navijača. I do poslednjeg dana pregovora nadali su se u Slaviji da će Olajinka produžiti ugovor. Međutim, odlučio se za Crvenu zvezdu, sa kojom je potpisao ugovor u decembru, a potom stigao u Beograd kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Kao i kompletnom tim Baraka Bahara i Nigerijcu je mnogo oscilirala forma. Moglo bi se reći da ga je Izrealac nepravedno sklanjao iz kadra za neke utakmice. Najbolje partije Olajinka je pružao tokom pripremnog perioda kada je činio paklen tandem sa Krasom. Kasnije je izgubio status standardnog člana startne postave, ali je stigao do brojke od šest postignutih golova. Nije imao sreće da se upiše u Ligi šampiona, najbliži je bio u zaostavnom vremenu u beogradskom meču protiv Lajpciga kada mu je Blasvih odbranio udarac sa sedam metara.

Korstio ga je Barak Bahar kao špica, polušpica, čak i levog fulbeka u jučerašnjem susretu sa Sitijem. I kada ga nije išlo Piter Olajinka je imao pošten odnos prema obavezama i klubu. Tipski to je igrač koji je potreban Crvenoj zvezdi gledajući intenzitet njegovog presinga, mada se očekivalo više pred protivničkim golom.

Pamte to u Pragu, pa su odlučili da Crvenoj zvezdi pošalju upit o potencijalnom transferu Pitera Olajinke. Cena je oko tri miliona evra, ali u Crvenoj zvezdi nisu zainteresovani. Bar za sada.

Očekuju na Marakani ozbiljne prihode tokom zime, ali ne kada je u pitanju Piter Olajinka. Najbliži odlasku su Osman Bukari (Amerika ili Rusija), odnosno Jovan Mijatović, dok se očekuje i priliv od Kingsa Kangve i Stefana Mitrovića.

Piter Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom do leta 2026. godine. Stav kluba je da Olajinka nije na prodaju i da može da bude od velike koristi u narednom periodu. Mada je, što bi se reklo, prelazni rok živa stvar.


tagovi

Piter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara