Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sledeća nedelja je ključna za bolivijski River Plejt, pre toga Vinto mora pasti

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 14:00

Kuva se u borbi za šampionski naslov u prvenstvu Bolivije

Niko nema paklen prvenstveni ritam kao Bolivijci. Dok većina širom sveta odmara uoči Božića, kod njih lopta ne prestaje da se kotrlja. Olvejz Redi danas igra desetu utakmicu od početka decembra, a do kraja godine, samim tim i prvenstva odigraće još tri.

Olvejz Redi ne spada u društvo bolivijskih fudbalskih velikana. Reč je o klubu koji je nikada nije bio šampion države, koji pamti samo jedan nastup u Libertadoresu i to u prvom kolu 1968. godine, ali o ekipi koja je pre dve sezone osvojila kup Simona Bolivara, takmičenja nazvanog po legendarnom Venecuelanskom revolucionaru koji je osim svoje domovine predvodio i Boliviju, Kolumbiju, Peru, Ekvador i Panamu u borbi za nezavisnost od španskog kraljevstva. Posle najvećeg uspeha u istoriji, klub iz El Alta je stekao dovoljno samopouzdanja da se ravnopravnije bori sa nekim od najtrofejnijih kluboba Bolivije.

Izabrane vesti

Pitanje je da li će do kraja šampionata, u narednih šest dana zadržati pobednički mentalitet koji ga krasi od starta i da li će uspeti da iznenadi čitavu Boliviju i nadmaši rivale iz najuže konkurencije favorita za trofej. Sa 41 bodom iz 22 utakmice beže mu samo Rojal Pari i Bolivar sa po bodom viška, odnosno lider Strongest koji ima tri boda suficita, ali i utakmicu više. Dakle, pobedom u današnjem duelu sa Vintom (20.00) preskočio bi trećepasirani Rojal i drugoplasirani Bolivar i došao do istog broja bodova kao Strongest. I što je gotovo podjednako važno, pobegao bi na plus šest Horhe Vilstermanu koji sa trenutne pete pozicije krvožedno vreba zonu Libertadoresa.

Pobeda protiv Vinta je imperativ i domaći fudbaleri će u skladu sa imenom tima morati da budu uvek spremni. Večeras naročito, jer u utorak od 01.00 gostuje Bolivaru u direktnoj borbi za vrh, a onda samo 21 sat kasnije (zvuči neverovatno), dočekuje Rojal Pari. A u novu 2020. godinu ulazi završnicom utakmice sa Nasional Potosijem koja je zakazana za 22.00 ni manje ni više nego 31. decembra! Dakle, sledeća nedelja je ključna za Olvejz Redi koji ima istorijsku šansu. Ako zasluži krunu, zlatnim slovima će biti zapisana u stranice klupske istorije.

A juriće za njom na Argentinski pogon na koji njegova mašina šparta od samog početka. Napadački trio Gaučosa besprekorno funkcioniše i iza sebe ima 23 od 51 gola trećeg najefikasnijeg napada prvenstva. Havijer Sanguineti se potpisao na 13 pogodaka, šest je sakupio Markos Ovehero, dok je Gustavo Britos pomogao sa četiri.

Danas ne bi smeli da podbace, kao ni ostale kolege iz startne postave, odnosno oni koji budu dobijali šansu. A o Bolivaru i Rojal Pariju će se razmišljati za par dana. Za kraj, jedan upečatljiv detalj koji podgreva entuzijazam domaćina. Vinto je ove sezone devet puta gubio na gostovanjima uz samo jedan remi, a La Banda Roha ili bolivijski River Plejt je na jedanaest utakmica u drugom najvećem gradu Bolivije slavio čak devet puta.

BOLIVIJA 1, 23. KOLO

Četvrtak

Horhe Vilsterman - Orijente Petrolero 2:2 (1:1)

Santa Kruz - Rojal Pari 2:4 (1:3)

Strongest - Nasional Potosi 3:0 (2:0)

Petak

20.00: (1,17) Olvejz Redi (7,00) Vinto (12,0)

20.00: (2,15) Aurora (3,35) San Hoze (3,15)

22:15: (1,90) Bluming (3,50) Guabira (3,70)

Subota

00.30: (7,50) Real Potosi (4,80) Bolivar (1,35)

***Kvote su podložne promenama***



 


tagovi

Bolivija 1Bolivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara