Sa meča Slovačka – Škotska (©Reuters)
Sa meča Slovačka – Škotska (©Reuters)

Slovaci pokvarili Škotima duplo slavlje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 16:51

Ništa, za sada, od prvog mesta u LN

Mogla je ovo da bude jedna od najboljih nedelja u modernoj istoriji škotskog fudbala. Ona je i dalje fantastična za Ostrvljanje, jer su se posle 22 godine plasirali na veliko takmičenje pobedom nad Srbijom u Beogradu, ali moglo je da bude i bolje.

Da je Škotska danas savladala Slovačku u Bratislavi, obezbedila bi skok u Ligu naciju A, u elitnu diviziju evropskog fudbala. Možda bi bili i nadomak skoka u drugi šešir za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ali, nisu uspeli. Slovačka je golom Jana Greguša pobedila Tartan armiju i sprečila njeno dvostruko slavlje u ovoj sedmici – 1:0.

Izabrane vesti

Ima Škotska i dalje sve u svojim rukama, da osvoji prvo mesto i prekomandu u viši razred. U poslednjem kolu će igrati protiv Izraela u gostima i sa pobedom će obezbediti prvu poziciju. A, druge kalkulacije zavise i od toga kako će večeras odigrati Češka i Izrael.

Slovačka je današnjom pobedom vratila sebi šanse da izbegne poslednje mesto i ispadanje u Ligu C. Odigrao je tim Štefana Tarkoviča jako dobar meč protiv Škotske, koja je zaigrala u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na Srbiju. Nije bilo junaka golmana Maršala, ni kapitena Robertsona, ni Mektominija, Galagera, Džeka...

A, opet, mogli su Škoti da izbegnu poraz, stvorili su mnogo više dobrih šansi nego na Marakani, ali ih nisu iskoristili. Najbolju je propustio Mekena, koji je u 61. minutu glavom šutirao s peterca, ali je golman odbranio. Fantastičnu šansu imao je i Grifits u poslednjem minutu, šutirao je sa osam-devet metara, ali je majstorski odbranio Rodak.

Imali su i Slovaci više prilika da uvećaju prednost, međutim, jedan pogodak im je bio dovoljan za tri boda.

LIGA NACIJA B - 5. KOLO

GRUPA 2

Slovačka – Škotska 1:0 (1:0)

/Greguš 32/

20.45: (1,72) Češka (3,60) Izrael (5,10)



tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠkotskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara