©Reuters
©Reuters

Slovan iz penala u 95. minutu stavio tačku na šampionske dileme

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 20:17

Krstović golom režirao idealan start Dunajske Strede, ali gosti posle preokreta otišli na plus pet dva kola pre kraja (3:2)

Direktan duel sa Slovanom predstavljao je poslednju priliku za Dunajsku Stredu da zakomplikuje šampionsku trku u Slovačkoj, međutim uprkos idealno otvorenom susretu i velikom otporu potom, domaćin je u 95. minutu ostao praznih šaka i bez realne šanse da stigne do istorijskog uspeha (2:3).

Uz samo dva boda razlike DAC i Slovan su dočekali međusobni susret tri kola pre kraja, a susret ukrašen sa pet pogodaka i sijaset uzbuđenja odlučen je u petom minutu nadoknade iz penala koji je realizovao Vladimir Vajs i tako tim iz Bratislave odveo na plus pet samo dva kola pre kraja.

Izabrane vesti

Iako je Krstović u 5. minutu načeo mrežu rivala, gol crnogosrskog fudbalera ispostavio se kao nedovoljan da slomi glavnog konkurenta u trci za šampionski tron, te je Slovan u završnici prvog poluvremena odgovorio preko Lukasa Lovata i nadoknadio zaostatak pred odlazak na odmor. Brazilski bek je sa levog boka uputio spektakularan udarac i sa oko 20 metara matirao golmana domaćina ujedno probudivši goste pred nastavak.

Potpuni preokret u 74. minutu doneo je Andre Grin, ali pogodak engleskog fudbalera doneo je tek kratkotrajnu radost gostima jer je šest minuta kasnije Amar Ramadan režirao novo izjednačenje.

Nerešeni rezultat predstavljao je povoljniji ishod za goste iz Bratislave, koji bi i remijem zadržali sudbinu u svojim rukama, međutim nije se Slovan zadovoljio bodom, a na putu do vredne pobede pomogao mu je Miroslav Kačer koji je igrao rukom pred svojim golom. Nesmotreni potez veziste doneo je Vladimiru Vajsu priliku da u petom minutu sudijske nadoknade potpiše pobedu što je iskusni fudbaler oberučke prihvatio. Rutinskom realizacijom Vajs je nagovestio trijumf, ali je proslavom uspeo da isprovaocira igrače domaćeg tima i izazove koškanje čiji je epilog bio crveni karton upravo za strelca pogotka.

SLOVAČKA 1 (PLEJ-OF) – 8. KOLO

Petak

Žilina – Podbrezova 0:1 (0:1)

/Kabongo 27/

Subota

Spartak Trnava – Banska Bistrica 0:1 (0:0)

/Rimarenko 60/

Nedelja

DAC Dunajska Streda - Slovan Bratislava 2:3 (1:1)

/Krstović 5, Ramadan 80 - Lovat 42, Grin 74, Vajs 90+5pen/



tagovi

Slovačka 1Dunajska StredaSlovan Bratislava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara