Stadion Smedereva (©Starsport)
Stadion Smedereva (©Starsport)

Slučaj Kolubare kao opomena pred bitku za poslednja mesta u baražu: Inđija, Tekstilac ili Smederevo?

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 11:01

OFK Beograd i Jedinstvo već se izborili promociju. Ali na talonu su još dva mesta u baražu

Kuva u borbi za opstanak u Mozzart Bet Superligi, a kuva i u borbi za promociju ka elitnom rangu takmičenja. I mada konačan odgovor o rokadama na listi učesnika nećemo saznati ni danas, bar ćemo večeras moći da kažemo ko će nastaviti da sanja dok se ne odigraju mečevi baraža.

Kad je u pitanju Mozzart Bet Prva liga Srbije sanjaju još tri kluba: Inđija, Tekstilac i Smederevo 1924. Jer ta će se tri tima boriti za dva baraž mesta.

Izabrane vesti

Pa da vidimo šta kome treba. Uz važnu napomenu da Tekstilac još čeka kazne Disciplinske komisije FSS koja treba da se odredi po prijavama Uefe da je klub iz Odžaka namestio utakmice protiv ekipe Mladost GAT (poraz od 1:2) i protiv OFK Vršca (opet poraz 1:2). I mada to verovatno neće uticati na finiš tekuće sezone, da se ne bi ponovio čuveni slučaj Kolubare iz prošle, sva je prilika da bi Tekstilac, kao i Dubočica i OFK Vršac, sledeći takmičarski ciklus mogao da počne sa debelim bodovnim minusom.

No, to je tema za drugu priliku, da se vratimo mi na večerašnje utakmice i matematičke kalkulacije.

INĐIJA

Dva boda ispred Tekstilca i Smedereva, Inđija ima ubedljivo najbolji položaj pred završne borbe. Kako je i u osnovnom delu sezone bila ispred direktnih konkurenata za promociju dovoljan joj je bod da osigura baraž. Večeras igra protiv rezultatski nezainteresovanog Grafičara, mada treba reći da su Beograđani, iako poslednji na tabeli plej-ofa, jedinu pobedu u tom delu takmičenja ostvarili protiv Smedereva i Oklopnicima zagročali život. I neće im se Grafosi skloniti, dakle – nije gotovo.

TEKSTILAC

Na papiru, Tekstilac je vrlo blizu da u debitantskoj sezoni u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije izbori baraž. Dovoljno mu je da u sudaru sa Mačvom ostvari bolji rezultat nego Smederevo u svečarskoj atmosferi na Ubu gde će Jedinstvo slaviti direktnu promociju. Druga i manje realna opcija je da Inđija izgubi od Grafičara i da Tekstilac pobedom nad Mačvom preskoči i pokrajinskog reala. Teoretski, može i da izgubi, ako i Smederevo izgubi na gostovanju kod Jedinstva. Ali, iako to niko neće reći javno, javna je tajna da zbog već pomenutih prijava Uefe niko van Odžaka ne želi Tekstilac u eliti. I za to su sami krivi.

SMEDEREVO 1924

Nije to ono pravo Smederevo, ali baštini istoriju 100 godina starog imenjaka. Baštini dakle i uspomene na nameštanje zbog kojih je 2018. bilo izbačeno u Podunavsku okružnu ligu, mada je kasnije kazna ublažena. No, ove sezone Smederevo nije pod lupom i nadležni organi bi mnogo radije videli u baražu Oklopnike nego Odžake. Ali da bi se to desilo, Smederevo mora ili da pobedi na Ubu, a da Mačva odoli Tekstilcu, ili da uzme bod, ako Šapčani pobede u Odžacima. Ili da se nada porazu Inđije, pa da onda uz pobedu nad Mačvom preskoči i Zelene. Ali to se baš ne čini tako realnim.

Da sumiramo: dva od tri idu u baraž. A tek je zanimljivo ko će tamo iz Mozzart Bet Superlige, jer pet timova strepi pred završne borbe. O tome u odvojenom tekstu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, plej-of

17.00: Jedinstvo – Smederevo

17.00: Inđija – Grafičar

17.00: Tekstilac – Mačva

Subota

17.00: OFK Beograd – Radićki Sremska Mitrovica



tagovi

Tekstilac OdžaciFK InđijaInđijaSmederevoMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara