Detalj sa nedavnog susreta Voždovac – Železničar (MN Press)
Detalj sa nedavnog susreta Voždovac – Železničar (MN Press)

Pet timova strepi pred poslednje kolo: Šta je kome potrebno da se spase?

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 10:19

Kalkulacije uoči završnih utakmica plej-auta Mozzart Bet Superlige Srbije

Radnik je sedmicama u nižem rangu, samo čega ko će mu se pridružiti u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Pet je kandidata za ispadanje, što direktno, što kroz baraž, a ostalo je još jedno kolo da se raščivija ko ostaje u eliti, ko će zajedno sa Surduličanima stepenicu niže, a ko će sačuvari nadu u spas kroz baraž.

Kao što se zna da je Radnik ispao, tako je jasno da su Spartak i Novi Pazar mirni i ta tri kluba ne brinu za status uoči poslednjeg kola plej-auta (sve četiri utakmice počinju u 18.30).

Izabrane vesti

Ovde ćemo se pozabaviti kalkulacijama, kako bi koji klub mogao da se spase. Podsetimo, poslednja dva automatski ispadaju, a 13. i 14. na tabeli će učestvovati u baražu sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz Mozzart Bet Prve lige Srbije.

RADNIČKI NIŠ: Ekipa sa Čaira sama odlučuje o sudbini protiv Novog Pazara koji je, praktično, odavno na raspustu. Gostima je potreban bod da bi završio iznad crte, jer bi onda imao 42, pa čak i da Javor savlada Železničar, spasao bi se već ovog petka, jer bi bio poravnat sa Ivanjičanima, ali bi odlučivao plasman na kraju osnovnog dela prvenstva i tu su izabranici Dejana Joksimovića u prednosti.

Radnički može čak i da izgubi, pod uslovom da IMT izgubi u Subotici ili Javor ne dobije Pančevce.

IMT: Tim iz Novog Beograda gostuje još jednom nezainteresovanom timu, Spartaku. U sličnoj je situaciji kao niški superligaš. I njemu remi završava posao. Može čak i da izgubi, pod uslovom da Javor ne savlada Železničar. U tom slučaju će igrati baraž.

JAVOR: Može do opstanka danas samo pod jednim uslovom – da dobije ekipu Tomislava Sivića kod kuće, a Radnički i(li) IMT izgube od Novog Pazara ili Spartaka. Ni u jednoj varijanti ne može da ispadne danas, jer ga u najnepovoljnijem scenariju čeka baraž.

ŽELEZNIČAR: Gostuje u Ivanjici i potrebno je da ne izgubi kako bi se plasirao u baraž. Eventualna pobeda ne znači direktan spas, jer je posle 30. kola gledao u leđa i Javoru, IMT-u i Radničkom. Zato mu je bitno da završi iznad Voždovca, koji ima zicer protiv Radnika i bolji plasman na kraju osnovnog dela šampionata.

VOŽDOVAC: Njegov položaj je najlošiji. Jednom nogom je u nižem rangu, ali bi trijumfom nad Surduličanima makar produžio nadu i onda bi morao da čeka da Javor u Ivanjici savlada Železničara. To je jedini način kako može do baraža. U svim drugim varijantama će od večeras biti u Prvoj ligi.

Kakva su vaša predviđanja?

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-AUTA

Petak

18.30 (3,10) Javor (2,25) Železničar (3,15)

18.30 (2,70) Novi Pazar (2,80) Radnički Niš (2,85)

18.30 (2,90) Spartak (2,95) IMT (2,50)

18.30 (1,32) Voždovac (4,70) Radnik (9,00)



tagovi

Železničar PančevoIMTJavorRadnički Nišfk voždovacplej-autMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara