Sluti na proširenje – 90 posto klubova hoće Superligu sa 20 timova

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 10:35

Čeka se konačna odluka IO FSS

Pandemija virusa korona sasvim sigurno imaće za posledicu promenu sistema takmičenja u Superligi. Prvo se pričalo o proširenju na 18 klubova, ali sudeći prema poslednjim dešavanjima naredne sezone ćemo imati preglomazan elitni rang sa čak 20 timova.

Gostujući na televiziji Arena Sport predsednik Zajednice Superligaša Dragomir Laztović je otkrio da se 90 posto klubova Super i Prve lige izjasnilo za takvu opciju.

Izabrane vesti

„Napredak, Rad, Voždovac, Mladost, TSC, Javor, Inđija, Vojvodina, Mačva i Spartak su se izjasnili da žele elitni rang sa 20 klubova. Crvena zvezda je bila za 18, Radnički i Partizan za 16 timova u Superligi. Što se tiče klubova Prve lige gro ih je bilo za ligu od 20 klubova, osim Zemuna i Pirota koji su glasali za 18 timova. Metalac je bio za 16. Tako da kada sve sagledamo 90 posto klubova je za ligu od 20 timova“, rekao je Lazović prilikom gostovanja na televiziji Arena Sport.

To praktično znači da će, izuzimajućči borbu za Evropu, preostalas četiri kola Superlige imati revijalni karakter. Neće biti ispadanja.

Ako Superliga bude imala 20 klubova, Prva liga će imati 16 timova. To je jedna varijanta, druga je da oba ranga imaju po 18 učesnika. Na osnovu izjašnjenja klubova konačnu odluku doneće Izvršni odbor FSS“, objasnio je Lazović.

Prvi čovek Zajednice govorio je i o uvođenju VAR tehnologije. Sredstva su obezbeđena.

„Imamo sačuvana sredstva od sponzorstva Ling Longa. Mi smo potpisali trogodišnji ugovor sa kinerskom kompanijom i nismo trošlili taj novac. Želeli smo da to bude prva inicijalna pomoć cza uvođenje VAR tehnologije. Komisije su bile na svim stadionima, verujem da će VAR tehnologija vrlo brzo zaživeti u Srbiji“, dodao je Lazović. 


tagovi

Dragomir Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara