Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smorgon pojeo Lidu i zaseo na prvo mesto

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.05.20. | 18:47

Domaći izdržali gotovo 60 minuta sa igračem manje

Fudbaleri Smorgona izgleda su se naoštrili da uđu u prvu ligu Belorusije. Iako nisu bili izraziti favoriti u duelu sa Lidom, te činjenici da su već sredinom prvog dela igre izgubili jednog igrača zbog drugog žutog kartona, uspeli su da dođu do vredna tri boda – 1:0 (1:0).

U 32. minutu utakmice pao je jedini pogodak na ovom meču, a njegov strelac bio je Dmitrij Halimončikov. Ispostaviće se da je to i jedini gol na ovom meču, pošto Lida nije uspela da uzvrati, a domaćin nije mogao da krene napred.

Izabrane vesti

A nije mogao zbog činjenice da je Vladislav Kaborda dobio drugi žuti karton već u 37. minutu, što je značajno ograničilo domaće u nameri da dođu do pogotka. Da stvar bude zanimljivija, na kraju su i gosti završili meč sa desetoricom, pošto je u prvom minutu nadoknade isključen ruski fudbaler, David Samedov.

Ova pobeda omogućila je Smorgonu da zasedne na prvo mesto nakon nepuna četiri odigrana kola sa osam osvojenih bodova. Međutim, tokom sutrašnjeg dana šansu da ga prestignu imaće Krumkači, Lokomotiva Gomelj, Sputinjik i Arsenal iz Džjaržinska. Sa druge strane, Lida je isplovila iz minusa koji joj je zadala nacionalna federacija i sa jednim bodom se nalazi u sredini tabele.



tagovi

Belorusija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara