Fudbaleri Lokomotive (Reuters)
Fudbaleri Lokomotive (Reuters)

Soči odbio Lokomotivinu ofanzivu: Poluvremena kao nebo i zemlja, četiri gola, dva crvena kartona

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 19:56

Domaćin dominirao tokom prvih 45 minuta, a onda potpuno nestao u drugom delu i omogućio moskovskom timu da izjednači

Došla je moskovska Lokomotiva u Soči s namerom da napravi ofanzivu na četvrtu poziciju koja potencijalno donosi mesto u Ligi Evrope (Još nije zvanično potvrđena suspenzija ruskih klubova za narednu sezonu). Pobeda u 25. kolu garantovala im je prilazak domaćinu od kojeg imaju i meč manje, na dva boda zaostatka. Međutim, dočekala ih je ozbiljna protiv-ofanziva Sočija koji ih je primorao da u dva navrata jure rezultat i na kraju Olimpijski stadion Fišta napuste zadovoljni bodom - 2:2.

Pretendenti na evropski fudbal naredne sezone postarali su se za dva dijametralno suprotna poluvremena - kao nebo i zemlja. Soči je dominirao u prvom, poveo već u 12. minutu preko defanzivca Timofeja Magrasova, dozvolio rivalu da izjednači u 36. iz penala i maletene jedine šanse u prvoj polovini susreta, da bi novo vođstvov stekao zahvaljujući Rodrigu pred odlazak na 15-minutnu pauzu.

Izabrane vesti

A onda, umesto da domaćin nastavi da pritiska u drugom delu, ofanziva je potpuno isparila. Soči za čitavo drugo poluvreme, nije uputio niti jedan udarac ka golu rivla, ako ne računamo poništeni gol zbog ofsajda Noboe iz 88. minuta.

Početak drugog dela protekao je u znaku Vilsona Isidora, momka koji je u januaru stigao iz Monaka i sa sedam pogodaka na šest utakmica opravdao 3.500.000 evra koliko je Loko uložio u njegov transfer. Francuski internacionalac je nakon pogotka sa bele tačke iz 36. minuta, uspeo još jednom da matira Soslana Džanaeva. Postao je Francuz jedini fudbaler u istoriji Lokomotive koji je pogađao na prvih šest prvenstvenih utakmica za klub.

Nakon okruglo sat vremena igre, oba tima su ostala sa desetoricom na terenu. Jan Kuča je nagazio Rodriga u njegovom šesnaestercu, da bi mu Brazilac uzvratio udaranjem - scena zbog koje su oba igrača zaradila po crveni karton. U nastavku utakmice Lokomotiva je češće pretila, ali je nju na kraju VAR spasao poraza. Gol Noboe je poništen nakon gledanja snimka, a u devet minuta nadoknade koliko se igralo na obali Crnog mora, nijedan od rivala nije uspeo da napravi iskorak ka pobedi.

Trajaće borba za Evropu do kraja Premijer lige do kojeg je ostalo još pet rundi.

RUSIJA 1 - 25. KOLO

Petak

Dinamo - Ahmat 2:0 (0:0)

/Smolov 59, Tjukavin 79/

Subota

Ufa - CSKA 1:1 (0:0)

/Nikitin 95 - Fernandes 88/

Zenit - Ural 3:1 (2.0)

/Klaudinjo 12, Alberto 37, Dzjuba 78 - Železnov 83/

Spartak - Rubin

Nedelja

Arsenal Tula - Rostov 1:2 (1:1)

/Smoljnikov 44 - Komničenko 10, Poloz 87/

Krila Sovjetov - Krasnodar 2:0 (1:0)

/Sarvelji 24, Glušenkov 53/

Soči - Lokomotiva 2:2 (2:1)

/Margasov 11, Rodrigo 43 - Izidor 36, 49/

Nižnji Novgorod - Himki 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Lokomotiva MoskvaSoči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara