Hjong Min Son (Reuters)
Hjong Min Son (Reuters)

Sonu ugrožen nastup na Svetskom prvenstvu: Totenhemov Korejac mora na operaciju

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.11.22. | 22:01

Korejac je u jučešašnjem duelu protiv Marselja zaradio prelom kosti oko levog oka

Problemi za Totenhem, problemi za reperezentaciju Južne Koreje. Prvoj zvezdi azijske selekcije i jednom od dvojice najboljih igrača londonskog kluba ugrožen je nastup na mundijalu u Kataru budući da će morati na operaciju. Potvrdio je Totenhem ovu informaciju na svom zvaničnom sajtu.

Nastradao je sinoć Korejac nakon skok duela sa Šanselom Mbembom. Iako mu je levo oko bilo zatvoreno, isprva je izgledalo da je u pitanju možda i potres mozga. Svakako, Son je izašao iz igre posle 27. minuta utakmice sa Marseljem, a potom je utvrđeno da je odlazak pod nož neophodan da bi se sanirao prelom kosti oko levog oka.

Izabrane vesti

Iako Sona u dresu Totenhema iz prethodnih sezona, jasno je da je ovo težak udarac za Antonija Kontea pred utakmice sa Liverpulom i Lidsom u Londonu, poslednje dve ligaške pre početka Svetskog prvenstva u Kataru. Pitanje je da li će Son uopšte otputovati na mundijal sa Južnom Korejom koja bez njega odmah može da potpiše kapitulaciju u grupi sa Portugalijom, Urgugvajem i Ganom.

Međutim, nisu sve nade izgubljene i nije isključeno da će tri nedelje do početka planetarne smotre predstavljati dovoljno dug period za oporavak, te da će Son moći da zaigra, ako je potrebno i sa zaštitnom maskom na licu. Dok ne bude preciznijih informacija, Koreja strahuje za svog kapitena i fudbalera koji je dres državnog tima nosio 105. puta, postigao 35 i namestio 17 golova.


tagovi

Hjong-Min SonTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara