Strahinja Eraković (©Starsport)
Strahinja Eraković (©Starsport)

Šota Arveladze zove Erakovića u Englesku: Zvezda odbila 4.000.000 evra i traži mnogo više

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 10:56

Zvanična ponuda je na stolu

Bilo je bonusa koji su morali da igraju, a bilo je i finansijske koristi od njihovih transfera. Međutim, Strahinja Eraković je prerastao ulogu igrača koji mora da bude na terenu, već je ravnopravan član ekipe Dejana Stankovića što je i pokazao u brojnim evropskim duelima ove sezone, pa i u nedavnom večitom derbiju koji je odigrao bez greške.

I kao takav bi klupsku kasu, ako se crveno-beli odluče na prodaju, mogao da popuni znatno više no što su prošle sezone učinili Željko Gavrić i Njegoš Petrović, uz Veljka Nikolića, bonusi forsirani u prvoj sezoni otkako je uvedeno pravilo da svaki tim Superlige mora da na terenu ima prvo dvojicu, a od leta jednog igrača starog do 21 godine.

Izabrane vesti

Podsetimo, Petrović je otišao u Granadu za obeštećenje od 1.600.000 evra, dok je Gavrićeva prodaja Ferencvarošu klubu donela prihod od 1.200.000 evra.

Strahinja Eraković bi prema ekskluzivnim informacijama Mozzart Sporta mogao da Zvezdi zaradi višestruko više.

Naime, kako saznaje naš portal u Ljutice Bogdana je stigla zvanična ponuda Hal Sitija za štopera rođenog 2001. godine. Ponuda je visoka 4.000.000 evra s tim da bi engleski drugoligaš tu sumu crveno-belima isplatio u dve rate.

Ponuda je ipak momentalno odbijena, jer na Topčiderskom brdu smatraju da Eraković vredi mnogo više. Prema procenama ljudi iz Zvezde čak 10.000.000 evra koliko su tražili za momka koji je ove sezone neizostavan član Stankovićeve startne postave.

Da li će Zvezda toliko i dobiti – i da li baš od Hala – sasvim je drugo pitanje. Sigurno je da bi Eraković mogao da pronađe i angažman u boljem klubu od onog iz donjeg dela tabele u Čempionšipu.

(1,63) Hadersfild (3,80) Barnsli (5,70)

Podsetimo, na klupi Hala sedi Šota Arveladze, koji je nedavno hteo da za obeštećenje od 3.000.000 do 4.000.000 evra dovede i bivšeg Zvezdinog špica Aleksandra Pešića, sada člana Karagumruka. Potpredsednik tog turskog kluba je Arčil Arvelazde – brat Šote Arveladzea. Međutim, ni plata od 2.000.000 evra nije namamila Pešića u Čempionšip.

Hal je sada krenuo po Erakovića. Prva ponuda je odbijena.



tagovi

Strahinja ErakovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara