Johan Hulio (Foto: AFP)
Johan Hulio (Foto: AFP)

Šou Hulija i Ibare, Sao Paulo se mučio na velikoj nadmorskoj visini, Mora ipak sačuvao nadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 03:34

LDU Kito stigao do prednost pred revanš na Morumbiju u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane

Fudbaleri LDU Kita dočekali su Sao Paulo, jednog od glavnih favorita za osvajanje pehara u Kopa Sudamerikani ove godine. Ipak, Brazilci se nisu najbolje snašli u glavnom gradu Ekvadora, na 2.730 metara nadmorske visine. Na kraju mogu da budu zadovoljni što se kući vraćaju sa minimalnim porazom, zahvaljujući pogotku Lukasa Moure iz jedne od retkih prilika - 2:1 (2:0).

Dobro su prošli izabranici Dorivala Žuniora, pošto statistika ukazuje da su mogli da pretrpe i pravu katastrofu. Domaćin je imao čak 19 šuteva, sedam puta poslao loptu u okvir, naspram samo pet pokušaja Sao Paula (tri u okvir).

Izabrane vesti

Glavna snaga ekvadorskog sastava večeras je ležala u tandemu krilnih igrača - Johanu Huliju i Renatu Ibari. Pravili su dar-mar pred protivničkim golom i poneli najveće zasluge za prednost od dva gola posle 25 minuta.

Igrao se drugi kada je Ibara nekako provukao loptu do Hulija, a ovaj fintom izbacio poslednjeg igrača odbrane rivala, a onda bocnuo loptu preko golmana gostiju Rafaela za 1:0. A onda je u 25. minutu Huliju zvratio Ibari istom merom. Odličan pas kroz sredinu, Renato beži odbrani rivala i vrlo lukavo smešta loptu u mređu Sao Paula pored Rafaela - 2:0.

Imao je Hulio svoj šou i u nastavku, prodavao fore i finte nemoćnim defanzivcima brazilskog tima. Delovao je zaista moćno na terenu, pa treba obratiti pažnju na ovo ime u narednom periodu. Ovakva partija teško da je promakla evropskim skautima. Krilni fudbaler Kita ima 25 godina, vredi 1.200.000 evra (transfermarkt), a večeras je pokazao zavidan kvalitet.

Ipak, Huliove majstorije bi mogle da padnu u vodu, jer je Sao Paulo uspeo da se digne iz mrtvih - i to u zadnji čas. Igrao se 80. minut kada je Lusijano poslao loptu na desni bok ka bivšem igraču Totenhema, Moura je pobegao protivničkoj odbrani i rutinski zatresao mrežu za 2:1. Gol zlata vredan za tim sa Morumbija, koji je bio u potpuno podređenom položaju tokom većeg dela susreta u Kitu.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

Korintijans - Estudijantes 1:0 (1:0)

/Žil 17/

Botafogo - Defensa Hustisija 1:1 (0:0)

/Pires 56 - Tripikio 78/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Fortaleza 1:3 (0:3)

/Mastrijani 69 - Giljerme 15, 41, Poketino 21/

LDU Kito - Sao Paulo 2:1 (2:0)

/Hulio 2, Ibara 25 - Moura 80/


tagovi

Sao PauloLDU KitoKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara