Aleksandar Prijović (©Reuters)
Aleksandar Prijović (©Reuters)

Spavaš li mirno, Juseine Bolte? Čudesni sprint Prijovića u 90. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 16:01

Bivši srpski reprezentativac istrčao neverovatnu kontru u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena i overio pobedu Vestern Junajteda

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Mnogi fudbaleri širom sveta se u poslednjim minutima utakmice bore za vazduh i mole da sudija što pre odsvira kraj, ali Aleksandar Prijović je u stanju da trči pun sprint, kao da prethodnih sat i po nije učestvovao u rovovskoj borbi za bodove. Nekadašnji srpski reprezentativac udario je pečat na pobedu Vestern Junajteda nad Mekarturom (2:0), kojom je klub iz Melburna došao na samo korak od preuzimanja prve pozicije na tabeli A-lige.

Izabrane vesti

Igrala se duboka sudijska nadoknada vremena kada je trener Mekartura Ante Miličića poslao i golmana Filipa Kurtoa pred gol Vestern Junajteda, kako bi iz poslednjeg kornera na meču pokušao da izvuče bod. Međutim, tim sa zapada Melburna se odbranio, Nil Kilkeni je izneo loptu iz svog kaznenog prostora i uputio dugačku loptu u prostor za Prijovića.

Iskusni napadač, koji je ne tako davno bio velika želja Crvene zvezde, tada je uključio turbinu i u stilu sprintera s Jamajke preleteo teren u dugim koracima i sa samo dva kontakta s loptom s velike udaljenosti pogodio nebranjenu mrežu gostiju.

Bio je to Prijovićev deseti gol u sezoni, kojim je sam sebi ispisao najlepšu čestitku za 32. rođendan koji će proslaviti za dva dana. Srbin je definitivno izrastao u ključnu figuru ovogodišnjih uspeha Vestern Junajteda, pošto klub koji postoji tek tri godine ima realne šanse da dođe do titule prvaka A-lige. Tim trenera Džona Alojzija zaostaje samo dva boda za vodećim Melburn Sitijem i pritom ima utakmicu zaostatka u odnosu na poznatijeg gradskog rivala.

Vestern Junajted sada ima sve u svojim rukama, jer ukoliko pobedi sva tri meča do kraja, po prvi put će poneti titulu premijera A-lige i sa prve pozicije će startovati u plej-ofu za naslov šampiona. Ruku na srce, posao im neće biti lak jer do kraja ligaškog dela sezone sva tri meča igraju u gostima - protiv Central Koust Marinersa, Njukasl Džetsa i Adelajd Junajteda. Ali, pravo na nadu im niko ne može uzeti, o čemu svedoče i reči trenera Alojzija.

"Mnogo je lepo i uzbudljivo biti u poziciji u kojojoj smo mi sada. Sada smo sigurni da ćemo završiti među najbolja tri tima u ligi, a možemo i više o tome. Pre početka sezone sam govorio da želimo da budemo konkurentni i da se borimo za nešto u završnici sezone. Sada smo sami sebi dali priliku da to i uradimo", rekao je Džon Alojzi posle 13. pobede Vestern Junajteda ove sezone.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija 1Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara