(AFP, Reuters, Printscreen)
(AFP, Reuters, Printscreen)

Spektakl u najavi: Ninković i Prijović protiv Barse, Seltik i Rendžers takođe u Australiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 17:39

Višestruki šampion Španije biće prvi evropski velikan koji će gostovati na Petom kontinentu posle dve godine pandemije virusa korona. Škotski večiti rivali igraće na turniru protiv Ninkovićevog Sidneja i Vonderersa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Tradicija gostovanja velikih evropskih klubova u Australiji nastaviće se posle dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona. Prvi gigant koji bi trebalo da dođe u turneju na Peti kontinent je Barselona, s kojom je prema informacijama australijskih medija već sklopljen načelni dogovor.

Izabrane vesti

Naime, Katalonci bi odmah po završetku sezone u La Ligi trebalo da doputuju u Sidnej, kako bi igrali egzibicionu utakmicu protiv selekcije sastavljene od najboljih igrača A-lige. Nije isključena mogućnost da odigraju i prijateljski duel s jednim od australijskih klubova, ali je za sada u fokusu organizacija duela protiv "Svih zvezda A-lige", među kojima bi vrlo verovatno trebalo da se nađu i Miloš Ninković i Aleksandar Prijović, s obzirom na to da oba bivša srpska reprezenetativca spadaju u uži krug najkvalitetnijih igrača A-lige.

Meč bi trebalo da se odigra krajem maja ili početkom juna, a verovatno će datum zavisiti i od učinka Barselone u ovogodišnjoj Ligi Evrope. Ako tim s Nou Kampa dođe do finala zakazanog za 18. maj (La liga se završava 22. maja), onda će i gostovanje verovatno biti pomereno za početak juna. Takođe, i veliko finale A-lige zakazano je za 28. maj, pa bi u Fudbalskoj federaciji Australije radije ugostili Pikea, Busketsa i ostale asove Barse u nešto kasnijem terminu. "Ol star" ekipa A-lige do sada se okupljala 2013. kada je igrala proiv Mančester Junajteda i godinu dana kasnije protiv Juventusa.

Objavljeno je i da će put Australije ove godine i škotski velikani Seltik i Rendžers, koji će biti učesnici prvog "Superkupa Sidneja", koji će biti organizovan od 16. novembra, uoči Mundijala u Kataru. Pored gostiju iz Glazgova učestvovaće i gradski rivali iz najlepše luke Australije - Sidnej FC i Vonderersi iz Zapadnog Sidneja. Organizator turnira, Vlada Novog Južnog Velsa, objavila je da će duel Seltika i Rendžersa na ovom takmičenju biti prvi Old Firm derbi u istoriji koji će se igrati izvan granica Škotske.

U protekle dve decenije u Australiji su gostovali mnogi evropski velikani, kao što su: Real Madrid, Mančester Junajted, Liverpul, Pari Sen Žermen, Arsenal, Juventus, Roma, Čelsi, Atletiko Madrid i Everton, a publika na Petom kontinentu imala je priliku da gleda i Boka Juniors, Flamengo i u dva navrata LA Galaksi, u vreme kada je prva zvezda ovog tima bio Dejvid Bekam.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Miloš NinkovićAleksandar PrijovićBarselonaSeltikRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara